Παρωδία: «Εξοργισμένος ο πρωθυπουργός για την εργαλειοποίηση των Τεμπών»

Για εργαλειοποίηση του εγκλήματος των Τεμπών κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, όμως αυτή τη φορά κατηγορεί την αντιπολίτευση. Με τον ίδιο τρόπο που είχε κατηγορήσει τις οικογένειες που του έκαναν μήνυση.

Παρωδία: «Εξοργισμένος ο πρωθυπουργός για την εργαλειοποίηση των Τεμπών»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από το βήμα εκδήλωσης νεοφιλελεύθερων πολιτικάντηδων για την Μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι εξοργισμένος με την κομματική εργαλειοποίηση της τραγωδίας.

Ο άνθρωπος που εκπροσωπεί το επιτελικό κράτος, κάνει λόγο για εργαλειοποίηση. Καλό είναι να θυμηθούμε όλες εκείνες τις στιγμές που ο πρωθυπουργός είχε ως πρώτη και κύρια ευθύνη την συγκάλυψη και την επικοινωνιακή διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας.

 Μιας τραγωδίας, ενός εγκλήματος, για το οποίο η κυβέρνησή του έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Ενός εγκλήματος το οποίο προσπαθούν εδώ και ένα χρόνο να συγκαλύψουν.

Στην φωτογράφηση της ντροπής, ο Νίκος Δένδιας προσπαθεί να συγκρατήσει το κεφάλι του στην θέση του.

Τι δήλωσε το υπηρετικό προσωπικό των ολιγαρχών

Ο υπηρέτης που φέρει τον τίτλο του πρωθυπουργού ανάμεσα στα άλλα δήλωσε το εξής. «Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που θα το πω έτσι. Είχαμε και άλλες τραγωδίες με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού (σ.σ. Εννοεί το Μάτι το οποίο εργαλειοποίησαν μέχρι αηδίας και ύστερα προήγαγαν τους υπεύθυνους)».

Ύστερα συνέχισε δίνοντας γραμμή στα ΜΜΕ που ελέγχει να κόψουν τα πολλά-πολλά πως «Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω με αυτόν τον τρόπο για οποιαδήποτε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Οπότε, ας πάρουμε όλοι μια απόσταση από τα τεκταινόμενα, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της έχουμε εμπιστοσύνη».

Να πάρουμε απόσταση από τα τεκταινόμενα!

Παράσταση χωρίς Μάκη Βορίδη δεν γίνεται. Good boy.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις στιγμές παράνοιας που ζήσαμε

Ο πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή, έριξε από το πρώτο κιόλας του διάγγελμα τις ευθύνες στον σταθμάρχη. Ταυτόχρονα μιλούσε για παθογένειες δεκαετιών. Από την πρώτη στιγμή.

«Συνάντησα συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας. Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν «γιατί». Και μου είπαν «ποτέ ξανά». Τους οφείλουμε μία ειλικρινή απάντηση (σ.σ. εννοεί την συγκάλυψη).

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως (σ.σ. περίπου αμέσως) την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος (σ.σ. Το γνωστό πόρισμα Μητσοτάκη)».

Δέκα ημέρες περίπου μετά το έγκλημα, η Κυβέρνηση που υπολόγιζε να πάει σε εκλογές αποφασίζει να τις καθυστερήσει για το «πολιτικό κόστος». Μετά από 15 ημέρες σβήνονται κάποιες από τις συνομιλίες που αφορούν την τραγωδία, γιατί οι υπεύθυνοι δεν τις διαφύλαξαν. Μέχρι τότε όποιος θέλει μπαίνει ή βγαίνει από το σημείο της τραγωδίας καθώς ποτέ δεν στήθηκε περίμετρος που να καταγράφονται όσοι εισέρχονται ή φεύγουν από τον χώρο.

Όλα αυτά μαζί με το μπάζωμα που έγινε με διαδικασίες εξπρές και πολιτική εντολή, συντελούν στην αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος. Η δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρέθηκε από την πληρωμή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων ή τους επιζώντες. Στο ενδιάμεσο έβγαλαν και κάποιους εξαθλιωμένους συγγενείς θυμάτων στα κανάλια του πρωθυπουργού, να ευχαριστήσουν την Κυβέρνηση για την δήθεν βοήθεια στις οικογένειες, την ώρα που κάποιοι δεν είχαν καν τα χρήματα να θάψουν τους δικούς τους.

Σκυλακάκης και Βαρβιτσιώτης βγαίνουν για λίγο από τον ρόλο. Έπειτα παριστάνουν και αυτοί τις κλαίουσες ιτιές.

Το «καλύτερο» για το τέλος

Θυμάται κανείς ποιους άλλους κατηγόρησε ο πρωθυπουργός για εργαλειοποίηση της τραγωδίας; Τους συγγενείς των θυμάτων που του έκαναν μήνυση! Μια επιζήσασα μάλιστα την έβγαλαν σηκωτή από ομιλία του, τον Ιούνιο του 2023 οι μπράβοι της αστυνομίας. Πριν καν μιλήσει επειδή την αναγνώρισαν. Κράτος Δικαίου, απλά δεν υπάρχει το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία.

Η αστυνομία δεν έμεινε εκεί, καθώς αντιμετώπισε με την συνήθη ακραία βία όλους όσους τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για μια κρατική δολοφονία. Ενώ ο πρωθυπουργός έστησε μια εξεταστική επιτροπή-φιάσκο, με την οποία αθώωσε τα πολιτικά πρόσωπα, την ώρα που δεν δέχθηκαν στην επιτροπή, κρίσιμους μάρτυρες, την δικογραφία και στοιχεία που καίνε την κυβέρνηση.

Ολόκληρο το άρθρο έχει διανθιστεί από φωτογραφίες ενός στημένου υπουργικού Συμβουλίου-photoshoot δέκα ημέρες μετά το δυστύχημα, όπου οι υπουργοί παρουσιάζονται να κλαίνε.Δεν ξεχνάμε, θα το πληρώσετε.   

Σε πρώτο πλάνο, πρέπει να είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ένας από όσους κατηγορούνται για το μπάζωμα του σημείου του εγκλήματος. Στο βάθος ο υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην χώρα, μέσα από τις καταστρεπτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί..

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ