Η Ελλάδα 2.0 είναι μια χώρα που καταρρέει

Οροφές που πέφτουν την ώρα των εφημεριών στα νοσοκομεία. Σχολεία και Πανεπιστήμια που καταρρέουν. Λεωφορεία που διαλύονται. Περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι μια χώρα φτιαγμένη από χαρτί.

Η Ελλάδα 2.0 είναι μια χώρα που καταρρέει
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οροφές που πέφτουν την ώρα των εφημεριών στα νοσοκομεία. Σχολεία και Πανεπιστήμια που καταρρέουν. Λεωφορεία που διαλύονται. Περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα 2.0 είναι μια χώρα φτιαγμένη από χαρτί.

Συγκεκτρώσαμε τα πιο τρανταχτά από αυτά και σας παρουσιάζουμε την Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, που ηγείται της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

1. Κατάρρευση οροφής Α.Π.Θ.

Τη λέξη «κατάρρευση» θα βαρεθείτε να τη βλέπετε σε αυτή τη λίστα. Δεν ευθυνόμαστε εμείς, το απίστευτο επίπεδο ζωής που έχουμε φταίει και το πόσο έχει προσέξει η κυβέρνηση τα δημόσια κτίρια. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, λοιπόν, στο τμήμα της οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου, με αποτέλεσμα να σπάσουν σωλήνες στο σημείο και να πλημμυρίσουν οι αίθουσες! Από τύχη δεν υπήρχαν φοιτητές εκεί.

2. Κατάρρευση οροφής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

Φεύγουμε από το πόσο έχει προσέξει η ΝΔ το κομμάτι της Εκπαίδευσης και πάμε σε αυτό της Υγείας. Πριν από περίπου μια εβδομάδα, οι παθολόγοι του νοσοκομείου «Ελπίς» είδαν την οροφή στους κοιτώνες τους να καταρρέει σαν χαρτόκουτο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα τεράστιο κοντάρι έπεσε μαζί με την οροφή, το οποίο αν χτυπούσε άνθρωπο θα του προξενούσε σοβαρό τραυματισμό. Ευτυχώς και σε αυτήν την περίπτωση οι γιατροί είχαν εφημερία και δεν ήταν εκεί όταν συνέβη η κατάρρευση

3. Κατάρρευση οροφής σε Δημοτικό σχολείο στον Βόλο

Αν βλέπετε κάποιο συνεχόμενο μοτίβο, ναι, οι οροφές έχουν αρχίσει να καταρρέουν μαζικά. Δεν φταίει η κυβέρνηση, μάλλον οι ίδιες το κάνουν επίτηδες για να πλήξουν το κύρος της. Στα σοβαρά της υπόθεσης, πριν από μερικές ημέρες στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου κατέρρευσε μέρος της οροφής, με αποτέλεσμα να πέσουν τεράστια κομμάτια του στο γραφείο της δασκάλας αλλά και στο πρώτο θρανίο! Άγιο φαίνεται πως είχε η εκπαιδευτικός αλλά και οι μικροί μαθητές, καθώς εκείνη την ώρα είχε μόλις τελειώσει το μάθημα και τα παιδιά δεν είχαν προλάβει ακόμα να γυρίσουν στην αίθουσα.

4. Τραυματισμός μαθητή μετά από πτώση περίφραξης

Συνεχίζουμε να βλέπουμε γεγονότα που συμβαίνουν σε σχολεία. Με φρέσκο στη μνήμη μας τον τραγικό θάνατο ενός 11χρονου μαθητή στις Σέρρες πριν από μερικές ημέρες, ένας 15χρονος στα Γιάννενα επίσης τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά αυτή τη φορά, καθώς υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα στην αυλή του Γυμνασίου Ζωσιμαίας.

5. Κατάρρευση οροφής λεωφορείου

Αλλάζουμε χώρο, πάμε στα ΜΜΜ, αλλά παραμένουμε φυσικά στις καταρρεύσεις. Αν μιλήσουμε γενικά για τα λεωφορεία θα χρειαστούμε ένα ολόκληρο άρθρο για αυτά, καθώς μας απασχολούν συνεχώς. Έτσι θα αναφερθούμε στο πιο πρόσφατο περιστατικό όταν και μέρος της οροφής του λεωφορείου Χ95 κατέρρευσε πάνω σε 2 επιβάτες την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά σαν να μην συνέβη τίποτα. Γιατί... μάθαμε να ζούμε με αυτά πλέον.

6. Νερό στο Μετρό

Και επειδή τα παραπάνω μπορούν να αποδοθούν σε παλαιότητα, σας έχουμε και κάτι καινούργιο. Το μετρό του Πειραιά, το οποίο δεν λειτουργεί ούτε έναν χρόνο. Τι έπαθε; Ε, μπάζει νερά. Ναι καλά διαβάσατε. Το έργο από ό,τι φαίνεται έχει πολλές κακοτεχνίες με αποτέλεσμα με το που δόθηκε στο επιβατικό κοινό να δημιουργεί κατευθείαν ανασφάλεια στους κακομαθημένους επιβάτες. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε έξω από το παράθυρο του συρμού του να βλέπει λίγη θαλασσίτσα;

7. Τα τρένα μετά την επαναλειτουργία τους

Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε καθόλου πλάκα. Μια κυβέρνηση που επέτρεψε στους Ιταλούς να ξαναβάλουν τα τρένα στις ράγες και έβαλε δικούς της να λένε στα κανάλια πόση ασφάλεια νιώθουν, κάνοντας τάχα μου τους επιβάτες, φαίνεται πως δεν έμαθε τίποτα απ' την τραγωδία στα Τέμπη και κυρίως δεν τη νοιάζει να μάθει.

Συνοπτικά, ήδη την πρώτη βδομάδα έχουμε μια κομμένη ράγα στην Πάτρα και μια τεράστια καθυστέρηση καθώς δεν έκλειναν οι πόρτες στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ