Ένας διεθνής διασυρμός, δίχως τέλος

Παρότι τα φιλοκυβερνητικά μέσα συνεχίζουν να «θάβουν» το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, οι New Yorks Times επανέρχονται στο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Alexander Clapp, περσινός φιναλίστ του Breakthrough Award 2021 του ιδρύματος Pulitzer για την εκπληκτική έρευνα με τις μεγάλες αποκαλύψεις για το Noor1, με άρθρο του στους New Yorks Times καθιστά σαφές ότι η σήψη* στην καρδιά της Ελλάδας είναι πια ορατή από όλους και έχει ονοματεπώνυμο.

«Στην Ελλάδα επικρατεί μία σκοτεινή πραγματικότητα. Η διαφθορά και τα σκάνδαλα που ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να “ξεριζώσει” όχι μόνο υπάρχουν, αλλά αντίθετα μοιάζουν να βαθαίνουν. Ολοφάνερη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας. Τον Μάιο, ο κ. Μητσοτάκης πέταξε στην Ουάσιγκτον για να εκφωνήσει μια ομιλία στο Κογκρέσο σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των δημοκρατικών αξιών και της καταπολέμησης της αυταρχικής υπερβολής. Για 40 λεπτά εξέθεσε την αναγκαιότητα της κοινωνικής εμπιστοσύνης και των ισχυρών θεσμών. "Οι αρχαίοι Έλληνες", είπε ανάμεσα σε χειροκροτήματα, "θεωρούσαν την αλαζονεία, τον εξτρεμισμό και την υπερβολή τις χειρότερες απειλές για τη δημοκρατία". Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι: "Γιατί δεν αισθάνεται το ίδιο;"»

Για την ιστορία, το άρθρο των New York Times δεν το έχει αναδείξει η «Καθημερινή» παρά την επίσημη της συνεργασία με τον αμερικανικό όμιλο.

Ένας διεθνής διασυρμός, δίχως τέλος
ΠΡΟΒΟΛΗ
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ