Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είσαι σπουδαία

Είναι 38 χρονών. Χθες κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον, ενώ στο Τόκιο είχε αναδειχθεί 8η Ολυμπιονίκης.

Ένα χρόνο πριν, παραλίγο να χάσει την ολυμπιακή υποτροφία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το Παρίσι γιατί έκριναν ότι «παραμεγάλωσε» για τον στίβο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πρωταθλήτρια του βάδην από την Καρδίτσα, τους γύρισε την πλάτη και με έξι ώρες την ημέρα ξεκούρασης αφού εργάζεται όλη μέρα στην οικογενειακή ταβέρνα και προπονείται το βράδυ, τους σέρβιρε χθες ένα χρυσό μετάλλιο.

Τερμάτισε στα 35 χλμ βάδην στο Μόναχο, με την ελληνική σημαία και χαιρετώντας τον κόσμο. Πρώτη σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα χωρίς καμία υποστήριξη.

Είχε μόνο την αδιαφορία των αρμοδίων και την άρνηση της πολιτείας να την υποστηρίξει. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την «έκοψε» από τις υποτροφίες που δίνει η ΔΟΕ με ηλικιακά κριτήρια. Εκείνη κατήγγειλε την ρατσιστική αντιμετώπιση και η απόφαση αναιρέθηκε:

«Κάποιες φορές πρέπει να αντιδράς για να πετυχαίνεις πράγματα, όχι μόνο για σένα αλλά και για το μέλλον του αθλητισμού»

Η αθλήτρια που δεν έχει δεχτεί έως τώρα κάποια χορηγία που να μπορεί να την στηρίξει για τα επόμενα δύο χρόνια ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι δηλώνει: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γίνεται να ζήσεις από τον αθλητισμό. Όχι τουλάχιστον από το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι. Σε αυτό είμαστε εντελώς μόνοι. Αυτή η χώρα όπου ζούμε και για την οποία αγωνιζόμαστε πρέπει να μας δίνει κάτι για να μπορούμε να της δίνουμε πίσω κι εμείς. Πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος, όταν προσπαθεί συνέχεια μόνος του;»

Βάδιζε κορίτσι μου. Και άσε την πολιτεία να θριαμβολογεί με τις πλάτες σου. Με τις πλάτες σας.

Αντιγόνη, έχουμε σηκωθεί και σε χειροκροτάμε 👏🏻

@adigoni.drisbioti

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είσαι σπουδαία
ΠΡΟΒΟΛΗ
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ