Πρώτο Θέμα: «Εξαφανίστηκε» η συνέντευξη-πλυντήριο του καταδικασμένου κακοποιητή-μαστροπού

Τι δουλειά κάνει ένας δημοσιογράφος όταν παίρνει συνέντευξη σε έναν καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων τελεσθείσα κατά συρροή, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και για οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση; Μπορεί να κάνει -απλά- καλά τη δουλειά του, μπορεί να την κάνει -απλά- λάθος ή μπορεί -καθόλου απλά- να βάζει πλυντήριο.

Πρώτο Θέμα: «Εξαφανίστηκε» η συνέντευξη-πλυντήριο του καταδικασμένου κακοποιητή-μαστροπού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χθες το βράδυ, στο site του «Πρώτου Θέματος» ανέβηκε μια συνέντευξη του Δημήτρη Μπουγιούκου. Τη συνέντευξη υπέγραφε ο Βασίλης Γούλας, αλλά μόνο για την πρώτη μισή ώρα και έχοντας φωτογραφία δική του με τον συνεντευξιαζόμενο. Την επόμενη μισή ώρα η συνέντευξη έγινε ανυπόγραφο newsroom και η φωτογραφία κροπαρίστηκε, έχοντας μόνο τον συνεντευξιαζόμενο. Λίγο μετά η συνέντευξη εξαφανίστηκε από το site.

Στον πρόλογό της ο θύτης χαρακτηρίζεται «οριακά ένοχος»: «Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αθώωσε ομόφωνα με ψήφους 7-0 για τον βιασμό ενώ τον έκρινε οριακά ένοχο για την σωματεμπορία και τον άφησε ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό», μας ενημερώνει ο συνάδελφος και πατάει το κουμπί. Ακολουθεί πλύση στους 90 βαθμούς.

«Για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του, το πρόσωπο αυτό που, τον Ιούλιο του 2021, απασχόλησε το πανελλήνιο με την υπόθεση βιασμού, ομηρίας και μαστροπείας, "σπάει" τη σιωπή του και μιλά στο protothema.gr, δίνοντας τη δική του εκδοχή για όλα όσα συνέβησαν, με σκοπό να αποκαταστήσει το όνομά του, όπως λέει, το οποίο σπιλώνεται εδώ και 19 μήνες».

Στη συνάντησή τους στη Γλυφάδα είναι κι ένα κορίτσι 19 χρόνων, η οποία παρουσιάζεται στον δημοσιογράφο ως φίλη της 20χρονης από το σχολείο. Δεν θα αναπαράξουμε τη συνέντευξη στην οποία ο καταδικασμένος θύτης έχει πλασαριστεί ως ερωτευμένος άντρας, σωτήρας, μέντορας και στοχοποιημένος λόγω της ιδιότητάς του. Θα αναρωτηθούμε με την επιλογή του συναδέλφου να ενσωματώσει μόνο τη δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Δημήτρη Μπουγιούκου και τη μαρτυρία του παραγωγού και σκηνοθέτη αισθησιακών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη, σε μια συνέντευξη σε πλάγιο λόγο. Χωρίς ερωτήσεις, χωρίς ένα αλλά.

Θα σταθούμε στην περιγραφή της 7μηνης προφυλάκισής του στην Τρίπολη, «την παρέα με έναν παπά από την Κρήτη που είχε κατηγορηθεί για βιασμό και αθωώθηκε και με τον Πέτρο Φιλιππίδη». Και εδώ θα βάλουμε μια πρότασή του χωρίς σχόλιο: «Πιστεύω, χωρίς να έχω ακούσει την άλλη πλευρά, ότι ο Πέτρος δεν βίασε. Μου είχε πει ότι του άρεσε το γυναικείο φύλο και ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Με τον Πέτρο είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις και από την παρέα που κάναμε κατάλαβα ότι δεν είχε λόγο να είναι βιαστής. Για να είναι κάποιος βιαστής υπάρχουν δυο προϋποθέσεις. Να μην έχει ερωτικές συντρόφους και να του αρέσει να βλέπει τον τρόμο πάνω στο θύμα του και ο Πέτρος δεν είναι τέτοιος άνθρωπος».

Η ιστορία όπως θα έπρεπε να ειπωθεί

Στις 10 Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, ένα 19χρονο κορίτσι καταφέρνει και καταγγέλλει τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο, που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.

Η γνωστή ως υπόθεση της Ηλιούπολης ξεκινά. Ο αστυνομικός, που εμφανίζεται στη ΓΑΔΑ φορώντας μπλούζα της εταιρίας παραγωγής πορνό Sirina, βρίσκεται προφυλακισμένος και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπου κατ’ επάγγελμα, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της διακίνησης ναρκωτικών, την παράνομης οπλοφορίας (κατοχής και χρήσης) κ.ά.  

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση της Ηλιούπολη, για την οποία ο 40χρονος Δημήτρης Μπουγιούκος κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη, βίαζε, κακοποιούσε και εξέδιδε τη 19χρονη, η οποία με τη βοήθεια σερβιτόρας σε παρακείμενη καφετέρια κατάφερε να ξεφύγει και να τον καταγγείλει, τον παραπέμπει ενώπιον ακροατηρίου και για την υπόθεση μιας 26χρονης, η οποία κατήγγειλε επίσημα ότι βίωνε ακριβώς ό,τι και η πρώτη καταγγέλλουσα στα χέρια του επίορκου αστυνομικού από το 2017.

Οι δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν ίδιες. Οι δύο καταγγέλλουσες είναι προέρχονται από άσχημο οικογενειακό περιβάλλον. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα: «Ασκώντας βία και απειλή σε βάρος της, ήτοι πλήττοντάς τη σε διάφορα σημεία του σώματός της είτε με τη χρήση ξύλινης ράβδου, είτε με γροθιές και λακτίσματα και προκαλώντας της σωματικές βλάβες, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει ή ότι θα βλάψει τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογένειάς της, προτάσσοντας συχνά προς το μέρος της ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι και χρησιμοποιώντας άλλα εξαναγκαστικά μέσα όπως η χορήγηση σε αυτήν κοκαΐνης, την κατακράτησε παράνομα εντός της οικίας του επιτρέποντάς της να εξέρχεται σπάνια και μόνο για συγκεκριμένους λόγους πάντοτε όμως υπό την εποπτεία του δηλαδή τη δέσμευσε κατά τρόπο που εκείνη εκλάμβανε ως μάταιη τη διαφυγή της προκειμένου να την εξαναγκάσει να εκπορνεύεται. Επιπλέον την παρέσυρε στην πορνεία κάμπτοντας την αντίσταση και την αντίθετη βούλησή της φροντίζοντάς την και παρέχοντάς της συναισθηματική κάλυψη προσφέροντάς της και κατάλυμα, επωφελούμενος των οικονομικών, οικογενειακών και προσωπικών της προβλημάτων και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν και συγκεκριμένα το νεαρό της ηλικίας της (18,5 ετών) και την ανάγκη της να βρει εργασία και χώρο για διαμονή μετά την αποχώρησή της αρχικά από την οικογενειακή οικία προκειμένου να διαφύγει από τον πατέρα της, ο οποίος ανέκαθεν ήταν αυταρχικός, βίαιος, επιθετικός και προσβλητικός απέναντι σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του, από την ηλικία δε των 11 ετών την είχε εξαναγκάσει να επιχειρεί και να ανέχεται γενετήσιες πράξεις μαζί του, και στη συνέχεια από την οικία του Ντ. ο οποίος με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και απειλών αλλά και με επιβολή, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της την είχε εξωθήσει στην πορνεία».

Πριν το πλυντήριο του «Πρώτου Θέματος», που εξελίχθηκε σε φιάσκο με την εν λόγω συνέντευξη να έχει εξαφανιστεί, έχει προηγηθεί ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου μέσα από τη φυλακή ο κατηγορούμενος τότε μιλούσε ως άνθρωπος που: «Ανοίγει τα χαρτιά του ο 39χρονος αστυνομικός που κατηγορείται πως εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη. Τι λέει η μητέρα του. Τι αποκαλύπτει ο ίδιος μέσα από τη φυλακή για τη σχέση του με την κοπέλα. Τα ντοκουμέντα που θα παραδώσει στο δικαστήριο». Μάλιστα συνομιλούσε με τη δημοσιογράφο από την ψυχιατρική κλινική γιατί είχε κατάθλιψη. «Είχα έντονα συμπτώματα κατάθλιψης γιατί είμαι επτά μήνες προφυλακισμένος και μου λείπει και η κόρη μου φυσικά αλλά και η ελευθερία μου γενικότερα».

Η απόφαση, μετά από μία επεισοδιακή και με συνοπτικές και διαδικασίες δίκη με πολλά ερωτηματικά, βγήκε στο τέλος του Δεκέμβρη.   

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υπό την προεδρία της Στέλλας-Αθανασίας Μεσσήνη και των συνέδρων Ελένης Καραγιάννη και Παρασκευής Δρόσου, έκρινε για τον Δημήτρη Μπουγιούκο:

(α) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή: αθώος για την Χ., ένοχος για την Ε.

(β) βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: αθώος.

(γ) ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

(δ) οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

Και τον άφησε ελεύθερο να πίνει καφέ στη Γλυφάδα με δημοσιογράφους-αγιογράφους και 19χρονα κορίτσια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ