H "Τζιχάντ" της "Ζωοφιλίας" στα social media

Το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς είναι τόσο wow και τέλειο που η γάτα Καλυψώ η οποία  ζει στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε ότι αν βγει σε πατεδάκι θα το αγοράσουν όλοι! Ο Peanut που ζει πλέον στο Μαξίμου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

H
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ζούμε στη χώρα που νεογέννητα γατιά πετιούνται στον κάδο κλεισμένα σε πλαστικές σακούλες, σκυλιά πυροβολούνται, γδέρνονται ζωντανά και βασανίζονται, ή αφήνονται ως κουτάβια στη μέση του πουθενά κι όποιο ζήσει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες στους Δήμους υπολειτουργούν ή απλώς δεν υπάρχουν και ακόμη και αν υπάρχει καταγγελία κακοποίησης τα «Όργανα» ειδικά στην επαρχία κάνουν τα «στραβά μάτια».

Και κάπου εκεί ο νυν κηδεμόνας του Peanut πάει στο καταφύγιο και όλα γίνονται καλύτερα.

Ζωοφιλικές οργανώσεις χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, βλέπουν το συμβολισμό πίσω από αυτή και φυσικά βομβαρδίζουν τα Social media με θετικά σχόλια. Λίγες μέρες μετά τίθεται σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο και όλοι είναι πλέον στα «κάγκελα».

Άρχισε η Τζιχάντ!

Θα πείτε μα γιατί; Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Οι κτηνίατροι και δη οι Σύνδεσμοί τους κηρύσσουν απεργία και δηλώνουν αντίθετοι σε κομβικά σημεία του νομοσχεδίου. Την ίδια στιγμή celebrity ζωόφιλοι ως άλλοι "Μουτζαχεντίν" ποστάρουν  ψύχραιμες τοποθετήσεις όπως: «ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA. Θα σας εξαφανίσουμε από τον χάρτη. Από αύριο θα ρωτήσω όσους συνεργάζομαι έναν έναν και όσοι είναι κατά της στείρωσης θα βγαίνουν στον τάκο. Ονομαστικά. Οποιος απαράδεκτος γιατρουδάκος τολμάει, να συγκρουστεί μαζί μου».

Well it escalated very quickly.

To Νομοσχέδιο λοιπόν επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς, κι όταν λέμε όλων εννοούμε ΌΛΩΝ και άρα και των αδέσποτων.

Οι κτηνίατροι αντιτάσσουν ότι δεν υπάρχει απόδειξη επιστημονική ότι η στείρωση αποτελεί προϋπόθεση ευζωίας και ότι γίνεται καθαρά για τον έλεγχο του πληθυσμού.

«Ναι» απαντάνε οι ιεροί πολεμιστές «ΠΟΣΑ ΜΩΡΑΑΑΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΛΙΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ;;;;» Σε αυτόν τον τόνο συνήθως και ναι οκ η εκδραμάτιση είναι γνωστός μηχανισμός, αλλά εδώ μιλάμε για ένα Νόμο που θα καθορίσει την πορεία ζωικών ειδών, επειδή τι; Επειδή είμαστε τέρμα ευαίσθητοι και τα ψυχουλίνια υποφέρουν; Που δεν το αμφισβητούμε, ναι;  Όμως την ίδια στιγμή παραλείπεται το ότι σε όλον τον κόσμο με εξαίρεση λίγες ευρωπαϊκές χώρες  συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ο πληθυσμός ελέγχθηκε με τον εξής τρόπο: Ευθανασίες σε ζώα που δεν υιοθετήθηκαν μετά την παρέλευση κάποιων μηνών.

Και μετά είναι το θέμα Σωματεία, δηλαδή Μ.Κ.Ο. που είναι πολύ κακές όταν ασχολούνται με πρόσφυγες και λεφτά που δίνονται από την Ε.Ε., αλλά τώρα εντάξει δεν είναι τόσο κακές, μη σου πω ότι θα κάνουν και καλύτερη δουλειά. Δηλαδή τι να μη σου πω, το είπα ήδη. Outsourcing  που ακούγεται και ωραίο ε;

Πάμε στην υποχρέωση καταγραφής των ζώων η οποία προβλέπεται από Ευρωπαϊκή Οδηγία. Σύμφωνα με την καταγραφή του 2019 στην Ελλάδα υπήρχαν  590.000 γάτες (πηγή: https://www.statista.com/statistics/515410/cat-population-european-union-eu-by-country/) και 660.000 σκύλοι. Είναι προφανές ότι αυτό με την καταγραφή πήγε πολύ καλά.

Ένα ακόμη μαγικό της Κυβέρνησης Peanut είναι ότι  μεταφέρει το μητρώο των ζώων συντροφιάς από το ΥΠΑΑΤ όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Και πάλι μια ψύχραιμή τοποθέτηση στα social media ζωόφιλης ινφλουένσερ ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Αρκετοί εξ αυτών -δε σχολιάζω καν τους θλιβερούς κτηνιάτρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που τόσα χρόνια που έχουν να δουν σκυλί δεν θυμούνται αν έχει 4 ή 5 πόδια αλλά το παίζουν αυθεντίες επί παντός επιστητού και παίρνουν θέση μαζί με τους γεωπόνους (!)- ισχυρίζονται ότι αποτελούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ζώων, δηλαδή με τη λογική τους για τα δικαιώματα των παιδιών να βάλουμε τους παιδιάτρους και για τα δικαιώματα των γυναικών να βάλουμε τους γυναικολόγους». Ωωωωω τι τους είπε!!!

Μηνγουάηλ, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύνδεσμος αναρωτιέται γιατί δεν προβλέπεται πουθενά  ενημέρωση και εκπαίδευση από μικρή ηλικία σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα συντροφιάς, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Βρε παιδιά δε βγάζουν δελτία τύπου χωρίς να έχουν διαβάσει το νόμο που τα προβλέπει όλα αυτά στο αρθρο 19 με πολύ συγκεκριμένες δράσεις. Εκτίθεστε.

Στη δημοσια διαβούλευση τα σχόλια είναι φυσικά κήπος ολάνθιστος με κυνηγετικούς συλλόγους να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, εκτροφείς που ωρύονται «τιναφτορεεεεε;» και το προσωπικό μας ήρωα που δηλώνει: «Μεγάλο λάθος από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την ερασιτεχνική αναπαραγωγή σκύλων εργασίας(κυνήγι, κτηνοτροφία). Δεν γίνεται να αναγκάσεις έναν ερασιτέχνη που έχει τα δικά του σκυλιά εδω και πολλά χρόνια και κρατάει κάποια αίματα που τα σέβεται, τα αγαπά και με αυτά κάνει το χόμπι του ή την δουλειά του. Γιατί θα πρέπει να πληρώσει για να πάρει ένα κουτάβι που δεν θα ξέρει τι αίματα είναι ούτε αν τον καλυβει». Τους δίκασε!

Και θα κλείσουμε με την αναγνώριση του έργου του Πρωθυπουργού στα σχόλια της διαβούλευσης:  «ΜΗΝ ΚΆΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΚΎΡΙΈ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ. Έχετε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Έχετε διαπιστώσει ποια είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων ως προς τα ζώα σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Έχετε δει ποτέ αδέσποτα να ζουν στους δρόμους? Εφαρμόστε αυτόν τον πολιτισμό και στην Ελλάδα μας. ΓΙΝΕΤΕ ΕΣΕΊΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ. Μείνετε στην ιστορία ως ο θεμελιωτής ο μόνος που τόλμησε να βάλει τις σωστές βάσεις για την ευζωία των δύστυχων αυτών πλασμάτων». Well Suzan αυτό με το έχετε ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο είναι legit, you nailed it!

Ο Peanut πάντως ως ο πλέον κουλ και ψύχραιμος πιθανότατα θα ανέθετε σε κάποιον κοινωνικό επιστήμονα μια μελέτη με τίτλο «Προσδίδοντας ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά στα ζώα – Ψυχολογική Αναπλήρωση προβληματικών οικογενειακών σχέσεων αυτή η μάστιγα!».

Oh wait είπε η Καλυψώ ως γάτα που είναι υπάρχει αυτό. Να κοίτα ΕΔΩ (https://animalfreedom.org/english/opinion/attachment.html) και πήγε  να ξύσει τα νύχια της στον προεδρικό καναπέ.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ