Συνηθίσαμε τους φόρους, τον θάνατο και τον Άδωνη Γεωργιάδη

Όταν αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς συχνά την φράση «δεν είναι fake», προσπαθώντας να περιγράψεις δηλώσεις, διατάξεις νομοσχεδίων ή δράσεις μελών της κυβέρνησης, ειδικά εν μέσω πανδημίας, δεν είναι απλά γιατί έχει παραμορφωθεί το πρίσμα αντίληψης του κατανοητού. Είναι κυρίως γιατί έχει μεγαλώσει το εύρος αποδοχής του αδιανόητου.

Συνηθίσαμε τους φόρους, τον θάνατο και τον Άδωνη Γεωργιάδη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ποτέ δεν τους ξεφεύγουν οι λέξεις που χρησιμοποιούν. Κάθε τους παρέμβαση στα καθημερινά σόου που στήνουν στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι στρατηγικά σχεδιασμένη. Και μάλιστα φαίνεται πως "δουλεύει".

Πως αλλιώς θα τολμούσαν να πουν, αυτά που λένε;

Να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, χωρίς να ντρέπονται -με 12.000 νεκρούς στην πλάτη- έχοντας ισχυριστεί πολλάκις (και χωρίς να καπνίζουν) πως «αρκετά καλομάθανε οι έλληνες με τα επιδόματα, τώρα είναι η ώρα για δουλειά».

Αυτό ακριβώς δήλωσε χθες ο υπουργός Αναπτύξεως, αντιπρόεδρος της ΝΔ και τηλεπωλητής νανοβιονικών γιλέκων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Αυτός ο ανεξίτηλος πολιτικός λεκές, που έχει κολλήσει θεσμικά πάνω στο εθνικό "ύφασμα", εδώ και 14 χρόνια και δε λέει να ξεκολλήσει.

«Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει» λέει ο στίχος στο τραγούδι «Σαράβαλο» του Γιάννη Αγγελάκα και ο Άδωνις Γεωργιάδης το έχει κάνει ευαγγέλιο, για τους πιο λάθος λόγους.

Δεν έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο. Εκεί, συνεπής στο «Σοκ και Δέος».
Φτάσαμε στο σημείο, ο μικρός «Μουσολίνι» από το Αμύνταιο Φλωρίνης, να έχει αποκτήσει τόση αυτοπεποίθηση, που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως «αποκλείεται να προβάλλει με τόση χυδαιότητα τους πολίτες που υποφέρουν, κάπου θα έχει και δίκιο»

Ναι, εκεί έχουμε φτάσει να μας λένε, μέτα από 1 χρόνο βιοπολιτικού τρόμου, εργασιακής ανασφάλειας και έκρηξη της ανεργίας, έχοντας ήδη φροντίσει να νομιμοποιήσουν την κατάργηση του 8ώρου, πως "αρκετά με την ξάπλα τεμπέληδες, φτάνει με τα επιδόματα, σηκωθείτε για δουλειά".

Κια αυτό τέλος πάντων θα ήταν ανεκτό, αν ήταν στα τελειώματά τους.

Δυστυχώς, μόλις άρχισαν. Δεν είναι δα πως έχουμε και αντιπολίτευση.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ