Σύμφωνα με την ΝΔ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη όλων των εποχών

Όταν ο εχθρός σου σε κατηγορεί, να χαίρεσαι κι όταν ο εχθρός σου σε επαινεί να ανησυχείς. Παλιά κινεζική παροιμία,ή κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όταν ξαφνικά ακούς καλά λόγια από τον/την πρώην ή κάτι ετοιμάζει, ή κάτι θέλει. Σίγουρα δεν το κάνει για το καλό σου.

Σύμφωνα με την ΝΔ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη όλων των εποχών

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στον συμπολιτευόμενο Τύπο που ελέγχεται πλήρως από το Μαξίμου (ή και το αντίστροφο), αλλά και τις δηλώσεις του λαλίστατου Αντιπροέδρου της ΝΔ, Υπουργού Ανάπτυξης, η κατά Μητσοτάκη «σκοτεινή εποχή ΣΥΡΙΖΑ» δεν ήταν τόσο χάλια. Το αντίθετο.

Ύστερα από τα δυο χρόνια που επέστρεψε η ΝΔ στην εξουσία με εμφατικό τρόπο, μάθαμε ότι:
- Η Συμφωνία Των Πρεσπών δεν ήταν προδοτική, αλλά εθνικά συμφέρουσα και πλέον είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική γραμμή.
- Η συνολική Εξωτερική Πολιτική ήταν τόσο επιτυχημένη που ακολουθείται σχεδόν κατά γράμμα και σήμερα.
- Οι αναπτυξιακές ιδέες και αποφάσεις (βλ. Φαρμακευτική Κάνναβη) ήταν επωφελείς και θετικές και σόρι που σας λέγαμε πρεζόνια για να μαζέψουμε ψήφους από τους κυρ Παντελήδες.
- Η ΕΡΤ, που λουκετάραμε εμείς, είναι μια χαρά και πολύ χαρήκαμε που ευτυχώς την ξανανοίξατε.
- Το μοντέλο Ψηφιακής Πολιτικής που οργανώσατε για τις κινηματογραφικές παραγωγές, ήταν εξαιρετικό κι εμείς το ακολουθούμε.
- Όταν λέγαμε ότι αφήσατε οικονομικό χάος, ήταν για να έχει να λέει ο Πορτοσάλτε και ναι, τα ταμεία είναι γεμάτα από το περίφημο «μαξιλαράκι» ΣΥΡΙΖΑ των 37 δισεκατομμυρίων.

Σε λίγο ίσως και να ακούσουμε ότι «εμείς στη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε και πως έγινε όλο αυτό δεν το έχουμε καταλάβει».

Αν δηλαδή μια κυβέρνηση τα καταφέρνει τόσο σούπερ σε εξωτερική πολιτική, οικονομία, ΜΜΕ, ψηφιακή διακυβέρνηση και αναπτυξιακές ιδέες, γιατί να την ρίξεις και να μην συνεργαστείς μαζί της, να βάλεις και την Αριστεία σου, να γίνουμε μέσα σε 6 μήνες ο Καναδάς της Ευρώπης;

Κι επειδή γνωρίζουμε ότι κάθε φάβα έχει και λάκκο, κάποια στελέχη, της χρεοκοπημένης οικονομικά ΝΔ, προφανώς και κοιτάνε το μέλλον τους.

Η προσπάθεια να παρουσιάσουν τον πλέον μετριοπαθή ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε ως Τσε Γκεβάρα με το μαχαίρι στα δόντια και πρόσφατα ως πολιτικό σκέλος των Sith Lords και αντιπρόσωπο του Darth Vedder είναι χαριτωμένη αλλά άστοχη. Δεν χρειάζεται. Οι οπαδοί θα ψηφίζουν το κόμμα τους ο,τι και να γίνει.
Το ερώτημα παραμένει, γιατί το λιβάνισμα των πρώην μαδουραίων και αν είναι κεντρική απόφαση ή όχι. Μάλλον δεν είναι.

Κάποιοι αρχίζουν να φυλάνε τον ποπό τους και πρέπει να μπορούν αν αλλάξουν τα πράγματα να αποστασιοποιηθούν από την οικογένεια Μητσοτάκη.

«Ναι, αλλά εγώ είχα πει και καλά πράγματα για σας, θυμάστε;»

Στο κάτω κάτω όπως άλλοι συλλέγουν φωτό με τις διακοπές τους, άλλοι συλλέγουν φωτό με τους αρχηγούς τους.

Αν λοιπόν, δεν θέλει -λέμε τώρα- ο Τσίπρας να αποκτήσει selfie με τον ενθουσιασμένο Άδωνη να τον αποθεώνει, μετά από τους Καρατζαφέρη, Σαμαρά, Μητσοτάκη, ας προσέξει το λιβάνισμα και τους λόγους του.

Για τους υπόλοιπους, ξέρεις, την πλέμπα, ας δούμε πως θα την βγάλουμε καθαρή από όλα αυτά που περνάμε και ποιος θα πει καμία κουβέντα για την βελτίωση της ζωής μας.

Και βέβαια, αν κι αφού την πει, να μας πείσει ότι θέλει και μπορεί να κάνει κάτι τις.

Εκτός αν είναι όλοι τόσο σούπερ που άδικα αγχωνόμαστε.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ