Εδώ ο κόσμος καίγεται

Το ότι ο Πρωθυπουργός μας, εν μέσω μιας από τις πιο μεγάλες παγκόσμιες και εγχώριες κρίσεις και ενώ κυριολεκτικά ο κόσμος καίγεται, κάνει πρωταθλητισμό στις διακοπές και συνεχή παγκόσμια ρεκόρ ανεμελιάς, δεν είναι απλά απόρροια της, ο θεός να την κάνει, προσωπικότητας του.

Εδώ ο κόσμος καίγεται

Δεν είναι απλά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Κούλης εις αεί, Μωυσής ελέω Πέτσα και καλύτερο βιογραφικό της χώρας, χάριν της νεοφιλελεύθερης ανάγκης να επανέλθει στην εξουσία, μας σηκώνει μόνος του το μεσαίο δάχτυλο.

Είναι και πως ένα ολόκληρο μιντιακό, πολιτικό και κολαούζικο σύστημα -συστημικά και συστηματικά- όχι μόνο δεν το αποκρύπτει αυτό το δάχτυλο, αλλά αντιθέτως. Το εκθειάζει και το κανονικοποιεί.

Για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί όλη αυτή η ενασχόληση του κοινού με το που πήγε ο κρατικοδίαιτος happy traveler, δρα ως παραπέτασμα καπνού για την νεοφιλελεύθερη ατζέντα που περνάει όσο ο Κούλης αράζει στην κάθε του ξαπλώστρα.

Και δεύτερον γιατί στο τέλος της ημέρας ο εγχώριος νεοφιλελεύθερος, ο ντόπιος νοικοκυραίος και ο, ασχέτως ηλικίας, αντί-αριστερός μπάρμπας, αυτόν ακριβώς τον ηγέτη οραματίζονται.

Έναν "ηγέτη" τόσο "υψηλού επιπέδου" που ακόμα και αν ο κόσμος καίγεται, οι φλόγες δεν τον αγγίζουν.

Δεν τον αγγίζουν γιατί δεν είναι τόσο σημαντικές όσο αυτός.
Δεν φτάνουν τόσο ψηλά.
Δεν φτάνουν έναν Μητσοτακη.
Δεν φτάνουν το Χαρβαρντ.
Δεν φτάνουν τους άριστους.

Και αν πέρα από το όνομα, ο Μητσοτάκης στην ουσία ούτε την ανώτερη μόρφωση που διαφημίζει έχει, ούτε και την ουσιαστική –αν υπάρχει- αριστεία έχει, δεν πειράζει.
Ακόμα καλύτερα.

Γιατί αυτό σημαίνει πως ό,τι έχει ψευδώς συσχετισθεί με τον Μητσοτάκη, ίσως κάποτε συσχετισθεί με όσους τον υποστηρίζουν.
Και για αυτό συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν.
Γιατί τους βολεύει.
Γιατί πιστεύουν πως, ίσως, κάτι θα κερδίσουν.

Το βέβαιο όμως είναι πως ήδη έχουν κερδίσει κάτι: Ένα τεράστιο υψωμένο μεσαίο δάχτυλο από τον πρωθυπουργό και όσους, λίγους, πραγματικά κερδίζουν.

Στις φωτογραφίες ίσως φαίνεται ωραίο.
Από κοντά, σίγουρα θα τους πονέσει.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.