Εδώ ο κόσμος καίγεται

Το ότι ο Πρωθυπουργός μας, εν μέσω μιας από τις πιο μεγάλες παγκόσμιες και εγχώριες κρίσεις και ενώ κυριολεκτικά ο κόσμος καίγεται, κάνει πρωταθλητισμό στις διακοπές και συνεχή παγκόσμια ρεκόρ ανεμελιάς, δεν είναι απλά απόρροια της, ο θεός να την κάνει, προσωπικότητας του.

Εδώ ο κόσμος καίγεται
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν είναι απλά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Κούλης εις αεί, Μωυσής ελέω Πέτσα και καλύτερο βιογραφικό της χώρας, χάριν της νεοφιλελεύθερης ανάγκης να επανέλθει στην εξουσία, μας σηκώνει μόνος του το μεσαίο δάχτυλο.

Είναι και πως ένα ολόκληρο μιντιακό, πολιτικό και κολαούζικο σύστημα -συστημικά και συστηματικά- όχι μόνο δεν το αποκρύπτει αυτό το δάχτυλο, αλλά αντιθέτως. Το εκθειάζει και το κανονικοποιεί.

Για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί όλη αυτή η ενασχόληση του κοινού με το που πήγε ο κρατικοδίαιτος happy traveler, δρα ως παραπέτασμα καπνού για την νεοφιλελεύθερη ατζέντα που περνάει όσο ο Κούλης αράζει στην κάθε του ξαπλώστρα.

Και δεύτερον γιατί στο τέλος της ημέρας ο εγχώριος νεοφιλελεύθερος, ο ντόπιος νοικοκυραίος και ο, ασχέτως ηλικίας, αντί-αριστερός μπάρμπας, αυτόν ακριβώς τον ηγέτη οραματίζονται.

Έναν "ηγέτη" τόσο "υψηλού επιπέδου" που ακόμα και αν ο κόσμος καίγεται, οι φλόγες δεν τον αγγίζουν.

Δεν τον αγγίζουν γιατί δεν είναι τόσο σημαντικές όσο αυτός.
Δεν φτάνουν τόσο ψηλά.
Δεν φτάνουν έναν Μητσοτακη.
Δεν φτάνουν το Χαρβαρντ.
Δεν φτάνουν τους άριστους.

Και αν πέρα από το όνομα, ο Μητσοτάκης στην ουσία ούτε την ανώτερη μόρφωση που διαφημίζει έχει, ούτε και την ουσιαστική –αν υπάρχει- αριστεία έχει, δεν πειράζει.
Ακόμα καλύτερα.

Γιατί αυτό σημαίνει πως ό,τι έχει ψευδώς συσχετισθεί με τον Μητσοτάκη, ίσως κάποτε συσχετισθεί με όσους τον υποστηρίζουν.
Και για αυτό συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν.
Γιατί τους βολεύει.
Γιατί πιστεύουν πως, ίσως, κάτι θα κερδίσουν.

Το βέβαιο όμως είναι πως ήδη έχουν κερδίσει κάτι: Ένα τεράστιο υψωμένο μεσαίο δάχτυλο από τον πρωθυπουργό και όσους, λίγους, πραγματικά κερδίζουν.

Στις φωτογραφίες ίσως φαίνεται ωραίο.
Από κοντά, σίγουρα θα τους πονέσει.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ