Άλλη μια γυναικοκτονία σήμερα... και χάσαμε το μέτρημα!

Άλλη μια γυναίκα δολοφονημένη από ένα «σημαντικό πρόσωπο» της ζωής της. Την μαχαίρωσε ο σύντροφος της μέρα μεσημέρι μέσα στο διαμέρισμα τους στη Θεσσαλονίκη.

Άλλη μια γυναικοκτονία σήμερα... και χάσαμε το μέτρημα!

Και δεν είναι πλέον κάτι καινούργιο. Δεν είναι κάτι εξωφρενικό. Έχει ξαναγίνει.

Ξανά και ξανά και ξανά.

Σαν κυλιόμενη σκάλα σε ένα εμπορικό κέντρο σήψης.

Κάθε φορά σε πάει παρακάτω, ακόμα πιο βαθιά, στα υπόγεια της κοινωνικής παρακμής, αλλά πρώτα πρέπει να κάνεις βόλτα σε όλο τον όροφο, μην τυχόν και χάσεις τίποτα.

Έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο σήψης που σχεδόν έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες γυναίκες δολοφονήθηκαν από την αρχή αυτής της χρονιάς και της προηγούμενης.

Και κάθε φορά έχουμε την ίδια συζήτηση με κάποιους που φαίνονται πραγματικά οκ με το να βρισκόμαστε στα υπόγεια της σήψης.

Τι είναι γυναικοκτονία;

Γυναικοκτονια είναι αυτό ρε.

Γυναικοκτονια είναι να σκοτώνεις μια θηλυκότητα επειδή στο μυαλό σου είναι υποδεέστερη από σένα, είναι κτήμα σου, είναι ιδιοκτησία σου. Γυναικοκτονία είναι.

Όσο και να το ντύσεις με νομικιστικα επιχειρήματα ή με «δεν είναι όλοι οι άνδρες ίδιοι». Γυναικοκτονία είναι.

Και έχουν μαζευτεί αρκετά θύματα που επιβεβαιώνουν πως ο νόμος και η προστασία του είναι ανεπαρκείς.

Και αρκετά θύματα για να επιβεβαιώσουν πως αρκετοί άνδρες, ναι, ίσως να είναι ίδιοι.

Γιατί έτσι έχουν μάθει, έτσι έχουν μεγαλώσει, έτσι έχουν δει, έτσι έχουν καταλάβει πως γίνεσαι άνδρας.

Αρκετοί έχουν μάθει να είναι εξουσιαστέςΘύτεςΦονιάδες.

Και πλέον δεν κρύβεται.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.