Γιατί η αστυνομία δικάζει χωρίς στοιχεία μέλη του Ρουβίκωνα; (video)

Η δίκη (χωρίς το παραμικρό στοιχείο) των Νίκου Ματαράγκα και Γιώργου Καλαϊτζίδη ξεκίνησε με κρότο: Η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας, έχοντας καταθέσει 5 σελίδες κατηγορίας υπό την επήρεια ναρκωτικών, αναίρεσε την μαρτυρία της, ισχυριζόμενη πως της το ζήτησε η Αστυνομία.

Γιατί η αστυνομία δικάζει χωρίς στοιχεία μέλη του Ρουβίκωνα; (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Άλλη μια δίκη-παρωδία με αβάσιμες κατηγορίες ξεκίνησε στην πιο όμορφη χώρα του γαλαξία.

Εν ολίγοις: Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, είχαν αναφέρει πως οι εκτελεστές του εμπόρου ναρκωτικών με το όνομα «Χαμπίμπι», φορούσαν κουκούλες τύπου full face. Η μάρτυρας στην πρώτη της κατάθεση είχε αναφέρει πως αναγνώρισε τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους.

Πως αναγνωρίζεις έναν άνθρωπο που δεν μιλάει, φοράει full face, αν βρίσκεσαι στην θολότητα της τοξικοεξάρτησης;

Για την Ελληνική Αστυνομία όχι μόνο γίνεται, αλλά είναι αποδεκτό για να σε τρέξουν στα δικαστήρια για δολοφονία.

Χθες κατέρρευσε η πρώτη μαρτυρία, καθώς η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως «μου είπαν πως αν τους βοηθήσω, θα αφεθώ ελεύθερη».

Αυτά την ώρα που τα δικαστήρια είχαν περικυκλωθεί από κλούβες και απαγορεύονταν η είσοδος στο ακροατήριο.

Η Δημοκρατία στα χειρότερά της. Ακόμα και στην δίκη της Χρυσής Αυγής -μιας εγκληματικής οργάνωσης με κακουργήματα στην πλάτη της- υπήρχε ακροατήριο. Εδώ για κάποιον λόγο θέλουν να θάψουν τα δημοσιεύματα σχετικά με την δίκη-παρωδία.

Για να γίνει ακόμα καλύτερο, από τους 35 μάρτυρες, οι 15 κλήθηκαν παράτυπα και οι 7 που εμφανίστηκαν σχετίζονται με υποθέσεις ναρκωτικών. 

Προσήλθαν οικειοθελώς; Τους είπαν «μιας και σας συλλάβαμε, σας έχουμε μια ερώτηση»;

Αυτό που μπορεί εύλογα να υποθέσει κανείς είναι πως είτε τους έταξαν προνομιακή μεταχείριση, είτε εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη τους για το ναρκωτικό του εθισμού τους.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με δήλωση του Γ. Καλαϊτζίδη αποφυλακίστηκαν μετά την μαρτυρία τους. Στην περίπτωση της εκμετάλλευσης της εξάρτησης, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί πως το να τάζεις την ελευθερία ή ναρκωτικά σε τοξικοεξαρτημένο άνθρωπο, πρόκειται για εκμετάλλευση του πόνου με σκοπό να στοχοποιηθεί ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στην μάρτυρα και τον Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο υπεράσπισης:

ΠαπαδάκηςΗ αιτία που συλληφθήκατε είχε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Ναι

Παπαδάκης: Την ίδια ημερομηνία με εσάς έχουν καταθέσει άλλοι 8 μάρτυρες για την ίδια υπόθεση, που σήμερα απουσιάζουν. Ήταν συγκατηγορούμενοί σας;

Μάρτυρας: Ναι ήταν στην ίδια υπόθεση με εμένα. Είχαμε συλληφθεί μαζί στις 12 του μήνα. Στις 13 καταθέσαμε για την ανθρωποκτονία.

Παπαδάκης: Γνωρίσετε τι έχουν απογίνει;

Μάρτυρας: Δεν έχω καμία επαφή με κανέναν. Κάποιοι είναι ακόμα φυλακή αλλά όσοι βγήκαν δεν ξέρω τι πορεία ακολούθησαν.

Παπαδάκης: Η κατάθεση σας είναι πολυσέλιδη και δεν διακόπτεται από ερωτήσεις. Ήσασταν σε θέση να πείτε 4 σελίδες πράγματα χωρίς ερωτήσεις;

Μάρτυρας: Όχι δεν ήμουν.

Παπαδάκης: Όταν διατυπώθηκε η κατάθεση πριν υπογράψετε τη διαβάσατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Το θύμα ήταν ένας βίαιος έμπορος ναρκωτικών. Κάποιες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια, όπως και ο κατηγορούμενος Γ. Καλαϊτζίδης, είχαν αναφέρει δημόσια τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά της δράσης του. Επιθέσεις, μαχαιρώματα, ληστείες, παρενοχλήσεις γυναικών κ.α., ζητώντας παράλληλα την εγρήγορση των κατοίκων, ώστε να πάρουν πίσω την γειτονιά τους από τους ναρκέμπορους.

Η Ελληνική Αστυνομία, ίσως χαρούμενη που τα Εξάρχεια είχαν γίνει ένας τόπος ανυπόφορος για τους κατοίκους της έκανε τα στραβά μάτια. Άλλωστε υπάρχουν αστυνομικοί που ασχολούνται μονάχα με το τι γράφεται στο Indymedia ή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αυτό είναι φανερό από το γεγονός πως οι θέσεις και οι απόψεις αυτές, συχνά-πυκνά, βρίσκονται σε δικογραφίες και χρεώνονται στα δικαστήρια για το «αδίκημα»(!) του αντιεξουσιαστή ή του αναρχικού. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα των Εξαρχείων και τη δράση των ναρκομαφιών.

Για κάποιον περίεργο λόγο, αν κάποιος "ομολογήσει" πως ανήκει, στηρίζει ή συμπαθεί αυτό τον χώρο, αυτομάτως αναγάγεται σε ύποπτο από την Ασφάλεια.

Ενίοτε αυτό φέρνει στο κατόπι του υπόπτου την Αντιτρομοκρατική, που ψάχνει τρόπους να δέσει την υπόθεση. Για οποιαδήποτε υπόθεση, δεν έχει σημασία. Τον δε Καλαϊτζίδη και πολλά μέλη της συλλογικότητας, τους παρακολουθούσαν σε καθημερινή βάση εξαιτίας των δράσεων ακτιβισμού του Ρουβίκωνα.

Καθημερινή παρακολούθηση, οπότε μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε πως την ημέρα της δολοφονίας, παρακολουθούσαν κάποια μέλη του Ρουβίκωνα. Για ποιον λόγο δεν χρησιμοποιούν αυτές τις παρακολουθήσεις για να καταδικάσουν τους κατηγορούμενους, πέραν πάσης αμφιβολίας; Με την υψηλότερη των ποινών. Γιατί πολύ απλά, τα στοιχεία εναντίον τους είναι χαλκευμένα, για την ακρίβεια δεν υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν μόνο μαρτυρίες χρηστών ή εμπόρων ναρκωτικών που είχαν συμφέρον, είτε να δρουν υπό την κάλυψη της αστυνομίας, είτε να αποφυλακιστούν.
 
Αν ενδιαφέρεστε για το χρονικό της υπόθεσης και τον συσχετισμό Αστυνομίας και ναρκομαφιών, να παρακολουθήσετε σε live streaming –απολύτως δωρεάν- το ντοκιμαντέρ Κατ’ Εντολή.

Αν σήμερα εκτυλίσσεται η τελευταία πράξη της σκευωρίας, το ντοκιμαντέρ αναφέρει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν και μετά την δολοφονία του Χαμπίμπι, την κάλυψη και την προστασία από πλευράς αστυνομίας στους εμπόρους ναρκωτικών με σκοπό την υποβάθμιση των Εξαρχείων. Έχει διάρκεια μιας ώρας και 5 λεπτών, όπου γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εμπόριο ναρκωτικών χωρίς "ισχυρές πλάτες", δεν υφίσταται.

Την ίδια στιγμή οι συλλογικότητες κυριολεκτικά χαλάνε την πιάτσα των εμπόρων ναρκωτικών. Και πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό, γιατί κάποιοι ίσως έχουν πληρώσει ώστε να "εργάζονται" ανενόχλητοι.


Δείτε επίσης παρακάτω και το βίντεο του Redfish, με τίτλο "Framed for Murder: Greek Anarchists on Trial", που μέσα σε 6 λεπτά παρουσιάζει την υπόθεση των δύο μελών του Ρουβίκωνα, με το σαθρό κατηγορητήριο.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ