Δυσφήμηση για την Ελλάδα είναι τα pushback, ο έλεγχος του Τύπου και η καταπάτηση του Κράτους Δικαίου – Όχι ο Ιάσονας

Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε δυσφημιστεί τόσο πολύ η χώρα. Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, η Ελλάδα έχει γίνει –για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες- το επίκεντρο αρνητικών αντιδράσεων μεγάλων διεθνών οργανισμών και Μέσων, που καταγγέλλουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τον καθεστωτικό έλεγχο του Τύπου και την καταστρατήγηση του Κράτους Δικαίου. Την ίδια ώρα εκκρεμούν εναντίον της χώρας, νομικές διώξεις σε διεθνή δικαστήρια.

Δυσφήμηση για την Ελλάδα είναι τα pushback, ο έλεγχος του Τύπου και η καταπάτηση του Κράτους Δικαίου – Όχι ο Ιάσονας
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Νέα δυσφήμιση για την Ελλάδα από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: "Οι αρχές πετάνε μετανάστες στη θάλασσα"», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος.

Το "μακαρθικού" τύπου δημοσίευμα, που στοχοποιεί τον Ιάσονα Αποστολόπουλο (που έχει ήδη γίνει στόχος ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων), αναφέρεται σε μια ομιλία του Έλληνα διασώστη ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, τον περασμένο Μάιο.

Εντελώς τυχαία το θέμα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, μετά από βίντεο που ανέβασε -επίσης σήμερα- η ομάδα προπαγάνδας της ΝΔ στα social media, γνωστή και ως «ομάδα αλήθειας».


ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο ΟΗΕ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για βία, παράνομα pushback και θανάτους προσφύγων

Το δημοσίευμα στο protothema.gr αναφέρει συγκεκριμένα:

«Έναν σχεδόν χρόνο μετά την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο διασώστης υιοθέτησε εμπρηστική ρητορική - "Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές".

Σε άκρως προκλητικές δηλώσεις επιδόθηκε ο διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος, έναν σχεδόν χρόνο μετά την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υιοθετώντας μια εμπρηστική ρητορική για τους χειρισμούς της Ελλάδας όσον αφορά στο μεταναστευτικό, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία υποστήριξε πως οι "ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα"».


Θα ζητήσει κάποιος συγνώμη από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο;


Είναι πλέον σαφές, πως το πολύ επικίνδυνο αφήγημα που δημιουργούν εδώ και καιρό κυβέρνηση, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, δηλαδή το «όποιος δεν ταυτίζεται με την κυβερνητική γραμμή, είναι φιλότουρκος και προδότης», όχι μόνο έχει ήδη δώσει το "πράσινο" φως σε νεοφασιστικές ομάδες και νέα πογκρόμ, αλλά μας γυρνάει σε πολύ σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σώζει μωρά, παιδιά, γυναίκες και άνδρες από πνιγμό

Οι συναγωνιστές του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Μπογδάνου και του Κασιδιάρη, εκστασιάζονται απροκάλυπτα με τα παράνομα pushbacks στο Αιγαίο, για τα οποία η Ελλάδα καλείται να δώσει εξηγήσεις. Eιδικά μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, του βραβευμένου από το Νότη Μηταράκη, επικεφαλής της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζέρι, η δράση του οποίου ερευνάται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF).


Επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο: Παραιτείται ο επικεφαλής της FRONTEX - Σε δύσκολη θέση η ελληνική κυβέρνηση

"ΒΟΜΒΑ" από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης: «Μεθοδευμένη συγκάλυψη επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο»


Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού πολίτη που έχει απομείνει σε αυτή χώρα να σταθεί στο πλευρό του Ιάσονα και των ανθρώπων που αντιστέκονται στη βίαιη συντηρητικοποίηση και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ