Αναβοσβήνει και η Εθνική Οδός;

Θυμάστε εκείνον τον ανύπαρκτο αστυνομικό που για καμιά δεκαετία αργόσβηνε στο νοσοκομείο, αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων; Αναβόσβηνε κάθε φορά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να ταιριάζει και με το κλίμα αγάπης των ημερών.

Αναβοσβήνει και η Εθνική Οδός;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κάτι ανάλογο ζούμε και τώρα με την Εθνική Οδό. Ανοιγοκλείνει και μαζί της αλλάζουν και απόψεις κάποιοι δημοσιογράφοι. Οπως ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ. Κλείνει επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 η Εθνική Οδός; Εξαλλος ο δημοσιογράφος. Κλείνει επί ΝΔ το 2021; Διαφορετικό ύφος τώρα ο κ. Οικονόμου, συγκαταβατικός πια, θεωρεί πως έγινε το σωστό.

Αυτές είναι οι απόψεις μας, αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Η «Καθημερινή» πάντως τάσσεται υπέρ του κλεισίματος της Εθνικής Οδού: «Το κρίσιμο στη διαχείριση ενός ακραίου καιρικού φαινομένου είναι να μην κινδυνεύσουν ζωές. Το κλείσιμο της εθνικής απέτρεψε τουλάχιστον αυτόν τον κίνδυνο».
Οπως και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ: «Αποφάσισε η κυβέρνηση να διακόψει την κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας ως τις 7 το απόγευμα χθες. Γιατί το έκανε αυτό; Διότι η ενημέρωση που είχε έκανε λόγο για μια πρωτοφανή κακοκαιρία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πέσουν μεγάλες ποσότητες χιονιού, και επειδή υπάρχει το προηγούμενο άλλων κακοκαιριών, στη διάρκεια των οποίων έκλεινε η Εθνική Οδός εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οδηγούς, αποφασίστηκε το κλείσιμο για ένα 24ωρο, μήπως και αποφευχθούν τα χειρότερα. Και τα μεν χειρότερα αποφεύχθηκαν -δεν άνοιξε ούτε μύτη-, ωστόσο βρέθηκαν οι αιωνίως μουρμουρίζοντες. Η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο υπάρχει μία λεπτομέρεια για το άνοιγμα και το κλείσιμο μίας εθνικής οδού που έχει μεγάλη σημασία. Διότι, όπως γνωρίζετε, μιλάμε για οδό την οποία πλέον διαχειρίζεται μία ιδιωτική εταιρία, μία κοινοπραξία. Η λεπτομέρεια λοιπόν είναι ότι αν η κυβέρνηση κλείσει με απόφασή της την Αθηνών-Λαμίας λόγου χάριν, πριν καν ξεκινήσει η χιονόπτωση, «απαλλάσσει τους ιδιώτες διαχειριστές της από την υποχρέωση να έχουν τα κατάλληλα μέσα για να την κρατούν ανοιχτή ή να πληρώσουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος». Το tvxs.gr έγραψε για 1 εκατομμύριο ευρώ.

Καταλάβατε; Καταλάβαμε...

«Το χειρότερο με τα "ακραία φυσικά φαινόμενα" είναι ότι εμπιστευόμαστε την αντιμετώπισή τους σε μια ακραία αφύσικη κυβέρνηση» έγραφε προ ημερών η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αφύσικη και επικίνδυνη. Και ανέμελη, όπως πάντα.
Με τον υπουργό Ανάπτυξης να ανεβάζει στο Instagram χαρούμενες φωτογραφίες στο χιόνι από το Μαρούσι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δέχεται να φωτογραφηθεί στο Da Capo πίνοντας στα όρθια το εσπρεσάκι του.
Ζουν σε άλλο κόσμο, εντάξει. Αλλά δεν έχουν και τη στοιχειώδη πολιτική ευφυία να μην προκαλούν τον κόσμο. Να μην δείχνουν ότι τον περιφρονούν. Μία περιφρόνηση που γεννά, ήδη, οργή.

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ