Καλλιτεχνική πρωτοβουλία κάνει το "τραγούδι μήνυμα αντίστασης" (video)

Οι άνθρωποι της τέχνης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και κυρίως από την αδιαφορία της κυβέρνησης για τον πολιτισμό. Μέσω της πρωτοβουλίας «Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης», επαγγελματίες μουσικοί, ηχολήπτες και τεχνικοί εικόνας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να στηρίξουν τις δράσεις των σωματείων τους και στείλουν μήνυμα αντίστασης «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται», όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωσή τους.

Καλλιτεχνική πρωτοβουλία κάνει το

Πιο συγκεκριμένα η πρωτοβουλία "Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης" αναφέρει:

Το “Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης” είναι ένα συλλογικό, αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα. Είμαστε επαγγελματίες μουσικοί, ηχολήπτες και τεχνικοί εικόνας, που μοιραζόμαστε κοινά καλλιτεχνικά οράματα, παίζουμε μαζί, κινούμαστε στους ίδιους εργασιακούς χώρους, συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα και στηρίζουμε τις δράσεις των σωματείων μας, έχουμε τις ίδιες αγωνίες για όσα συμβαίνουν κι όσα έρχονται.

Αποφασίσαμε ότι για εμάς έχει σημασία να απευθύνονται τούτες τις ώρες στην κοινωνία μηνύματα Αντίστασης με κάθε τρόπο, τόσο για την ουσία του ίδιου του προτάγματος, όσο και για την εκπλήρωση της δικής μας ανάγκης να μη σιωπούμε.

Το πρώτο τραγούδι που επιλέγουμε, αφιερωμένο στην επερχόμενη επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και με την ευχή για συνέχιση και ενίσχυση των αγώνων όλων των εργαζομένων, είναι το “Μάη μ’ Μάη μ’” του Πάνου Τζαβέλλα, που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο “Τραγούδια από το αντάρτικο λημέρι του”, ηχογραφημένο το 1975 στην μπουάτ Λήδρα. Για τη διασφάλιση των απειλούμενων, κατοχυρωμένων με πάλη και αυτοθυσία, εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κι αν ήρθε νύχτα παγερή θα ξημερώσει χαραυγή μη σας τρομάζει η παγωνιά λαλάτε τη λευτεριά Μάη, Μάη, χρυσομάη, τι μας άργησες Μάη μ΄και δε φάνηκες; Να μας φέρεις τα λουλούδια και την Άνοιξη σήκω λούσου κι άλλαξε Τα νιάτα θέλουνε χαρά την καταχτούν τη Λευτεριά μ’ αγώνες, δάκρυα κι αίματα κι όχι με λόγια ή ψέματα Την πείρα κλέψτε απ’ τη ζωή κι από τους θεούς την αστραπή και κάψτε τ’ άδικο στη Γη να γίνουμ’ όλοι αδερφοί

Διασκευή- Ενορχήστρωση- Διεύθυνση ορχήστρας: Αντώνης Απέργης

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Αγγέλου Άγγελος, Αθανασίου Θεοδώρα, Ατσάλης Μιχάλης, Γαβράς Γιακουμής, Γάτση Αυγερινή, Γεωργουλοπούλου Ολίνα, Δημάκης Πάνος, Διαμάντης Παναγιώτης, Δουμουλιάκας Κώστας, Ζευκιλής Κώστας, Ηλιάκης Μάριος, Θεριουδάκη Ελένη, Καλογιάννης Βεράνης, Καμπουράκης Αλέξανδρος, Κεντρής Αλέξανδρος, Κεχαγιόγλου Χρυσούλα, Κουρλιά Ελευθερία, Κωστάκης Κωστής, Λέτσιος Σωτήρης, Λιουδάκη Μαριάνθη, Μάθεσης Άρης, Μαρινίδης Δήμος, Μιμιλίδης Γιώργος, Μούρτη Χρυσάνθη, Μπαξεβάνη Σόνια, Μπασακάρου Αντιγόνη, Νικολάου Αργύρης, Νικολετόπουλος Σάκης, Νικόπουλος Γιώργος, Ξένου Εύα, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Παπαπαναγιώτου Άγης, Παπιώτης Γιώργος, Παραουλάκης Νίκος, Πετρόπουλος Θοδωρής, Πολίτη Έφη, Πολύζος Σάκης, Ρεντζή Φωτεινή, Σερέφογλου Σοφία, Σμαριανάκης Γλαύκος, Στάππα Αντιγόνη, Σωτηρόπουλος Ιάσονας, Τσαλπαρά Χαρούλα, Τσιγώνιας Κώστας, Τσόγκας Σώτος, Φίλος Στέφανος, Χαρταλάμη Ελένη, Χριστοδούλου Γιώργος, Χριστοπούλου Βασιλική.

Ηχογράφηση: Δινόπουλος Χρήστος, Φαλάρας Βασίλης, Προκοπίου Χρήστος , Καλιγούλας Γιάννης

Εικονοληψία: Πέρδικα Καλλιόπη, Περίκος Μανώλης, Μασμανίδη Αλεξάνδρα

Drone: Κουβαράς Νικόλας

Μίξη: Δινόπουλος Χρήστος- Pineline Music Lab

Μοντάζ, Coloring: Φωτοπούλου Ελισάβετ

Φωτογραφίες: Λαμπίρη Αθηνά

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, τον Δήμο Χαλανδρίου και συγκεκριμένα τον κύριο Γκάκα Σέργιο, το Θέατρο της Ρεματιάς και τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους φίλους για τη στήριξη, τη βοήθεια και την υπομονή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.