«Μη δείτε αυτό το video clip, ούτε να το ακούσετε. Νιώστε το» (video)

Ο τραγουδοποιός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός Ηλίας Μακρίδης συνεργάζεται με τη Σχολή «Κρατύλος» και μας παρουσιάζουν μία latin, χορευτική διασκευή της «Αύρας» του Δημήτρη Παναγόπουλου σε ένα όμορφο video στη νοηματική γλώσσα. Μια πρωτοβουλία με νόημα και κοινωνική ευαισθησία.

«Μη δείτε αυτό το video clip, ούτε να το ακούσετε. Νιώστε το» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η «Αύρα» του Δημήτρη Παναγόπουλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Αγαπημένο και για τον Ηλία Μακρίδη, που πήρε την πρωτοβουλία να το διασκευάσει σε μία latin, χορευτική μορφή, με τη συνδρομή της ομάδας της Σχολής ΕΝΓ «Κρατύλος» στην παρουσίασή του.

Γιατί επέλεξες να παρουσιάσεις την «Αύρα» στη νοηματική;

«Δεν το επέλεξα. Με επέλεξε. Ήρθε στον ύπνο μου, ένα ξημέρωμα Σαββάτου. Είδα μια κοπέλα να κατεβαίνει την Ερμού και όπως περπατούσε “ζωγράφιζε” τη διασκευή της “Αύρας” στη νοηματική γλώσσα. Ένα από τα πιο ωραία τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, που έγραψε ο Δημήτρης Παναγόπουλος και το οποίο λίγες μέρες πριν είχα διασκευάσει στο πιάνο σε latin ρυθμό. Τότε αισθάνθηκα ότι πρέπει να το κάνω. Ότι δεν έχει να κάνει με εμένα. Ότι το οφείλω. Κάτι σαν υπόσχεση».

Πώς ήταν η εμπειρία της επαφής και συνεργασίας σου με την ομάδα του «Κρατύλου»;

«Ήταν μια από τις πιο όμορφες καλλιτεχνικές στιγμές που είχα ποτέ. Μια αστείρευτη πηγή καλής ενέργειας, καλής διάθεσης, γεμάτη χαμόγελα και πολύ χορό! Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πολλές ώρες όρθιοι και όντως χορέψαμε πολύ. Μια ευγένεια όμως “κολυμπούσε” στην ατμόσφαιρα. Θέλαμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και θεωρώ ότι το κάναμε. Ένιωθα και νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος με αυτό που έζησα, αλλά και με το αποτέλεσμα».

Είχες ποτέ στο περιβάλλον σου κάποιο άτομο που να αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα;

«Όχι, αλλά έχω συναναστραφεί στη διαδρομή της ζωής μου πολλές φορές».

Ζούμε σε μια κοινωνία που σέβεται τα άτομα με ιδιαιτερότητες;

«Θεωρώ πως η παιδεία μας δεν είναι αντίστοιχη των αναγκών που υπάρχουν. Πιστεύω και ελπίζω όμως στις νέες γενιές, που είναι πιο ενημερωμένες και θα ανταποκριθούν πιο ώριμα, πιο άμεσα. Όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, το ίδιο δικαίωμα στη ζωή, στο χορό, στην ψυχαγωγία, στην τέχνη αλλά και την πολύπλοκη καθημερινότητα».

Το μήνυμα της ομάδας «Κρατύλος»

«Η συνεργασία της σχολής ΕΝΓ “Κρατύλος” με το συνθέτη κύριο Μακρίδη αποτέλεσε για όλα τα μέλη της ομάδας μια ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν μια πρωτοβουλία εκ μέρους του, η οποία είχε εξαρχής στόχο τη μετάδοση έντονων συναισθημάτων μέσω της νοηματικής γλώσσας και της μουσικής. Η σύμπραξη αυτών των δύο στοιχείων μόνο θετικό αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει. Και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα που είχαμε όλοι την τιμή να απολαύσουμε. Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον κύριο Ηλία Μακρίδη, γιατί μετέτρεψε ένα κλασικό και πολυαγαπημένο κομμάτι πολλών δεκαετιών σε μια χορευτική διασκευή, η οποία δεν αποβλέπει μόνο στη διασκέδαση, αλλά και στη διάδοση ενός πολύ σημαντικού μηνύματος: κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη μουσική, το χορό, την απελευθέρωση συναισθημάτων, τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών. Όλα τα μέλη της ομάδας του Κρατύλου που συμμετείχαμε σε αυτήν τη δουλειά, εργαζόμαστε με έναν κοινό σκοπό: να αγαπήσει και να μάθει όλο και περισσότερος κόσμος τη νοηματική γλώσσα. Η καλλιτεχνική ευαισθησία του κύριου Μακρίδη ήταν μια σημαντική ώθηση σε αυτόν το σκοπό και τον ευχαριστούμε και πάλι. Ανυπομονούμε για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον!».

* Tα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο δημιουργό του τραγουδιού.

Σύνθεση - Στίχοι - Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Παναγόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγορακάκης (cGc Films)
Μοντάζ: Βασίλης Τζανής - The End Post Production
Χορός - Χορογραφία: Φωτεινή Παπασταύρου
Φωτογραφία thumbnail: Άγγελος Μακρίδης
Ενορχήστρωση: Λευτέρης Πουλιού, Ηλίας Μακρίδης
Τύμπανα: Γιάννης Ράνης
Μπάσο: Πασχάλης Τερζής
Κιθάρα: Παντελής Κλήμης
Κρουστά: Δρόσος Σκυλλάς
Τρομπέτα: Οδυσσέας Κουλλιάς
Τρομπόνι: Ανδρέας Ντεμπιντόντι
Σοπράνο, άλτο, τενόρο σαξόφωνο, πιάνο, πλήκτρα: Λευτέρης Πουλιού

Μίξη - Mastering (Studio Praxis): Κώστας Παρίσσης

** Ο Ηλίας Μακρίδης είναι συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός με αξιοσημείωτη πορεία, τρεις προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Τερζής, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Λάκης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ξυδούς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Παρίσσης, Χρήστος Μάστορας κ.ά.

*** Φωτογραφία: Σπύρος Χαμάλης

Ακολουθήστε τον Ηλία Μακρίδη:

YouTube

Facebook

Instagram

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ