Γ. Μαργαρίτης - Π. Καλαντζόπουλος: Η απόλυτη μουσική ανατροπή με «3 γουλιές» (video)

Πάνε 20 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Μαργαρίτης εξέπληξε το πανελλήνιο με την ερμηνεία του στους «Δρόμους του πουθενά», σε έναν κόντρα -τραγουδιστικά- ρόλο που άφησε εποχή. Αυτή τη φορά συναντιέται μουσικά με τον συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στο εξαιρετικό νέο τραγούδι του «Πιες 3 γουλιές» και το αποτέλεσμα είναι -αν μη τι άλλο- ανατρεπτικό.

Γ. Μαργαρίτης - Π. Καλαντζόπουλος: Η απόλυτη μουσική ανατροπή με «3 γουλιές» (video)

Από τη μια ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, που έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και υπογράφει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της τελευταίας 30ετίας («Λέει, λέει, λέει», «Το άλλο μου μισό», «Με τα μάτια κλειστά» και πολλά άλλα). Από την άλλη ο Γιώργος Μαργαρίτης, ίσως ο πιο αυθεντικός εν ενεργεία λαϊκός τραγουδιστής, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο λαϊκό τραγούδι με τη μοναδική χροιά της φωνής του.

Δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί, που όμως συνδυάζονται εκπληκτικά σε ένα νέο τραγούδι.

Πιες 3 γουλιές - Γιώργος Μαργαρίτης & Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

Φαινομενικά, το εξαιρετικό αποτέλεσμα του τραγουδιού οφείλεται στο τολμηρό πάντρεμα των δύο βασικών «πυλώνων» του: του δυνατού στίχου και της «υγρής» μουσικής ατμόσφαιρας του Καλαντζόπουλου σε συνδυασμό με την αισθαντική λαϊκή ερμηνεία του Μαργαρίτη.

Κατά τη γνώμη μου, όμως, δεν πρόκειται απλά για ένα πετυχημένο μουσικό «τέχνασμα», αλλά για την ουσιαστική συνάντηση των δύο καλλιτεχνών στα βάθη του ερωτικού συναισθήματος και στην ανεπιτήδευτη, κοινή, εσωτερική τους λαϊκότητα.

Γι’ αυτό και, ελάχιστες μέρες μετά την κυκλοφορία του, έχω ήδη τοποθετήσει το «Πιες 3 γουλιές» όχι απλά ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα νέα τραγούδια, αλλά στα αληθινά δισκογραφικά «διαμάντια» που αποτυπώνουν κάτι πολύ αληθινό που δεν θα μας προδώσει ποτέ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ