Παύλος Σιδηρόπουλος: Η τελευταία συνέντευξη και το ιστορικό live στο Μετρό (videos)

Στις 25 Νοεμβρίου 1990, 11 μόλις ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο Παύλος Σιδηρόπουλος δίνει την τελευταία του ραδιοφωνική συνέντευξη στον Rock FM και τον Δημήτρη Δημητράκα, όπου μιλά για όλη τη δισκογραφία του. 20 μήνες πριν, στις 19 Φεβρουαρίου 1989, είχε αποτυπωθεί ολόκληρη στον φακό η ιστορική συναυλία του με τους Απροσάρμοστους στο Μετρό.

Παύλος Σιδηρόπουλος: Η τελευταία συνέντευξη και το ιστορικό live στο Μετρό (videos)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, ο Παύλος Σιδηρόπουλος φεύγει απροσδόκητα από τη ζωή αφήνοντας «ορφανή» την ελληνική ροκ σκηνή, της οποίας υπήρξε πρωτεργάτης και κορυφαία μορφή.

Στην τελευταία ραδιοφωνική συνέντευξή του, στον Rock FM και τον Δημήτρη Δημητράκα, στις 25 Νοεμβρίου 1990, μιλάει για τους σταθμούς στην εικοσαετή και πλέον μουσική του πορεία, από τους Δάμων και Φιντίας -την μπάντα που σχημάτισε στα φοιτητικά του χρόνια με τον Παντελή Δεληγιαννίδη- και τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο μέχρι το συγκρότημα Σπυριδούλα με το οποίο ηχογράφησε τον περίφημο δίσκο «Φλου», καθώς και την τελευταία μπάντα της ζωής του, τους Απροσάρμοστους.

Επίσης αναφέρεται στην ταινία «Ασυμβίβαστος» του 1977, από την οποία προέκυψε το τραγούδι «Να μ’ αγαπάς», λέγοντας πως αρχικά «τη βρήκα λίγο μελό και με μαύρη καρδιά έκανα το έργο», ενώ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους χώρισαν οι δρόμοι τους με το συγκρότημα Σπυριδούλα, αναφέρει: «Τους είπα πως αν θέλουν να κάνουν πολιτική οργάνωση, να ανέβουν στα μπαλκόνια. Η μουσική για μένα είναι παραπάνω από την πολιτική».

Ακούγονται τα τραγούδια: Ο Μπάμπης ο Φλου, Ξέσπασμα, Να μ’ αγαπάς, Last Night / Stormy Monday / The Day You Left Me / Bye Bye Baby (Live), Οι σοβαροί κλόουν, Το βιβλίο των ηρώων, Νοκ άουτ, Τω αγνώστω Θεώ, Rock ‘n’ Roll στο κρεβάτι.

20 μήνες πριν από την τελευταία συνέντευξή του, τον Φεβρουάριο του 1989, αποτυπώθηκε ολόκληρη στον φακό και έμεινε ιστορική η συναυλία του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Απροσάρμοστους στο Μετρό.

Η λίστα της συναυλίας περιλαμβάνει τα:

1. Στην Κ.
2. Μου ’πες θα φύγω
3. Το βιβλίο των ηρώων
4. Ο Αλί
5. Voodoo Child 
6. Αποκάλυψη
7. Τω αγνώστω Θεώ
8. Η ώρα του stuff
9. Της εθνικής συμφιλίωσης
10. Ποιοι είσαστε εσείς;
11. Το ’69 με κάποιο φίλο
12. Μπλουζ
13. Γυναίκα
14. Πες μου κάτι
15. Άντε και καλή τύχη μάγκες!
16. Τα σιγανά ποτάμια
17. Χωρίς αιτία
18. Η.
19. Rock ‘n’ Roll στο κρεβάτι


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χάρη Δημολιάτη www.photographics.gr για την άδεια χρήσης της φωτογραφίας του Παύλου Σιδηρόπουλου από την ιστορική συναυλία στο Μετρό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ