Μόναχο: Έλληνες κάτοικοι σε διαμαρτυρία κατά της αστυνομοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα (εικόνες)

Αλλη μια επιστολή διαμαρτυρίας από Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό κατέφτασε στο 2020mag.gr. Αυτή τη φορά από έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο Μόναχο στη Γερμανία, όπου και προέβησαν σε διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Μόναχο: Έλληνες κάτοικοι σε διαμαρτυρία κατά της αστυνομοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα (εικόνες)

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση όπως εστάλη στο 2020mag.gr

 

Την Κυριακή, 28/03/2021, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση -σιωπηλή διαμαρτυρία- σε κεντρικό σηµείο της πόλης του Μονάχου, ενάντια στην αστυνοµική βία.

Λίγες ηµέρες µετά τους φαντασµαγορικούς εορτασµούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όταν αρκετές πόλεις του κόσµου, όπως και το Μόναχο, φωταγώγησαν εµβληµατικά κτήρια σε γαλανόλευκα χρώµατα προς τιµή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ένας τρόπος προβολής της εθνικής υπερηφάνειας σε παγκόσµιο επίπεδο.

Αλλά πόσο ελεύθεροι είµαστε σήµερα; Εδώ και µήνες, παρακολουθούµε οργισµένοι τα γεγονότα που διαδραµατίζονται στην Ελλάδα. Βασικές ανθρώπινες ελευθερίες καταπατούνται µε πρόσχηµα την πανδηµία. Τον τελευταίο καιρό, οι άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν µια πρωτοφανή κλιµάκωση της αστυνοµικής βίας, ακόµη και µέσα από διαδικασίες “τυπικού“ ελέγχου κυκλοφορίας λόγω περιορισµών covid.
Η αστυνοµία επιτίθεται, πλέον, απροκάλυπτα, σε διαδηλωτές/ριες, µετανάστες/ριες, δηµοσιογράφους, ακόµη και σε καθηµερινούς πολίτες που κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους στο πάρκο της γειτονιάς. Η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη χρονική περίοδο, στην οποία απαγορεύεται λόγω πανδηµίας ο συνωστισµός κόσµου, για να ψηφίσει κάποιους από τους πιο αµφιλεγόµενους νόµους, όπως η εισαγωγή ειδικού αστυνοµικού σώµατος στα πανεπιστήµια. Ενώ το σύστηµα υγείας καταρρέει, µε ανθρώπους να πεθαίνουν χωρίς να βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, η κυβέρνηση επιµένει να προσλαµβάνει αστυνοµικό προσωπικό και να εντείνει τους ελέγχους στους πολίτες. Γιατί, λοιπόν, αστυνοµικούς και όχι γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό;

Όλα αυτά συµβαίνουν µε την πλήρη κάλυψη του συνόλου των µεγάλων συγκροτηµάτων ενηµέρωσης, τα οποία χρηµατοδοτούνται πλέον απευθείας από το κράτος- πάντα µε το πρόσχημα της ενηµέρωσης των πολιτών σχετικά µε την πανδηµία.
Αντί για ενηµέρωση, τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα, εξυµνώντας την κυβέρνηση για τη δήθεν άψογη διαχείριση της πανδηµίας και αποσιωπώντας πολλά γεγονότα, σε αρκετές περιπτώσεις ακόµα και παραποιώντας ντοκουµέντα.

Παράλληλα, η µετάθεση ευθύνης από την κυβέρνηση σε ατοµικό επίπεδο, κατηγορώντας αποκλειστικά τους πολίτες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσµάτων κορονοϊού, είναι κάτι παραπάνω από εµφανής.

Έτσι, µετά από µια δεκαετία τεράστιας οικονοµικής καταστροφής για τα περισσότερα στρώµατα της κοινωνίας, οι κάτοικοι της χώρας καλούνται τώρα να αντιµετωπίσουν µια απίστευτου επιπέδου αστυνοµική βία, λογοκρισία, περιορισµό των βασικών τους δικαιωµάτων και ελευθεριών.

Παράλληλα µε πολυάριθµες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, εµείς, µία οµάδα κατοίκων του Μονάχου, αποφασίσαµε να στείλουµε τη δική µας κραυγή διαµαρτυρίας για όσα διαδραµατίζονται στην Ελλάδα. Στόχος µας είναι να εκφράσουµε την αλληλεγγύη και στήριξή µας στους κατοίκους της Ελλάδας που βιώνουν άµεσα αυτά τα γεγονότα. Να ενισχύσουµε τη φωνή της αντίστασης, µε απαίτηση τον τερµατισµό της αστυνοµικής βίας και της κρατικής καταστολής. Ταυτόχρονα, θέλουµε να ενηµερώσουµε την τοπική κοινωνία για τα δρώµενα στην Ελλάδα, µιας και τέτοιου είδους νέα δεν αναπαράγονται από τα συστηµικά µέσα ενηµέρωσης.

Καµία ανοχή σε αστυνοµική βία, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωµάτων και πρακτικές επιβολής κρατικού αυταρχισµού!

Καµία µόνη! Κανένας µόνος!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ