Καπραβέλος: Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία - Τεστ, όχι περιορισμός της ανθρώπινης δραστηριότητας

«Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, κάνοντας ταυτόχρονα πρόβλεψη για πιθανόν «900 με 1.000 διασωληνωμένους, στα τέλη Απριλίου». Ο Ν. Καπραβέλος δήλωσε επίσης πως αυτό που χρειάζεται είναι πολλά τεστ, όχι να περιορίσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα, κάνοντας τους πολίτες να αναρωτιούνται ξανά για το αποτυχημένο σκληρό λοκντάουν που έχει ξεπεράσει τους πέντε μήνες.

Καπραβέλος: Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία - Τεστ, όχι περιορισμός της ανθρώπινης δραστηριότητας

«Αφόρητη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας πως «η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία», κάνοντας μάλιστα λόγο για «τρεις νεκρούς κάθε ώρα».

«Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές, ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο», τόνισε, ενώ είπε πως δεν ξέρει πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, εκφράζοντας την απορίρα πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

Ο Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε επίσης πως «μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία», ενώ επισήμανε πως πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. «Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε», συμπλήρωσε.

«Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Καπραβέλος, ενώ τόνισε πως αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί, το τρίτο κύμα θα είχε πάρει τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου. «Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ