Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: «Το self test έχει 40% - 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό»

Οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις κυβέρνησης και επιστημόνων συνεχίζονται, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα και άγχος στους πολίτες, την ώρα μάλιστα που ανοίγουν τα σχολεία. Τελευταίο παράδειγμα, η διάψευση της κυβερνησης από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, σχετικά με την εγκυρότητα του self test.

Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: «Το self test έχει 40% - 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, αποκάλυψε ότι υπάρχει 40% – 50% πιθανότητα το αποτέλεσμα του self test να είναι ψευδώς αρνητικό και οι πολίτες δεν θα πρέπει να επαναπαυθούν, αλλά να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.
O καθηγητής πνευμονολογίας υπογράμμισε ότι τη δεδομένη περίοδο που ο επιπολασμός της πανδημίας του κορωνοϊού είναι μεγάλος, «το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα και το μοριακό PCR  δεν παύει να είναι το πιο αξιόπιστο απ' όλα τα τεστ».

Όπως τόνισε, «το θετικό sef test έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό. Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα, αυτό ισχύει και με τα rapid test

Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου έρχονται βέβαια σε απόλυτη αντίθεση με τις οδηγίες που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, όπου και ισχυριζόταν ότι «τα οικιακά τεστ έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας που προσεγγίζει το 90-95%» 

Έτσι αποδεικνύεται, καθώς το μοριακό test θα είναι όλο και πιο απαραίτητο και δεν συνταγογραφείτε όπως ζητάνε πολλοί ειδικοί και πολίτες εδώ και ένα χρόνο, πως όλο αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.