«Οι Έλληνες, μάς πρόσφεραν χρήματα πριν τον τελικό στο Ευρωμπάσκετ του '87»

Σε μια ξεκάθαρη καταγγελία δωροδοκίας για το Ευρωμπάσκετ του 1987, μετά από 34 χρόνια, προχώρησε ο θρυλικός μπασκεμπολίστας, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ισπανικό περιοδικό "Skyhook".

«Οι Έλληνες, μάς πρόσφεραν χρήματα πριν τον τελικό στο Ευρωμπάσκετ του '87»

O θρύλος του λιθουανικού μπάσκετ και ένας από τους πρώτους ευρωπαίους που έκαναν καριέρα στο NBA, ανέφερε στη συνέντευξή του στο Skyhook, πως κάποιοι Έλληνες, χωρίς να προσδιορίζει, προσπάθησαν να δωροδοκήσουν την αποστολή των Σοβιετικών πριν τον τελικό του 1987 με την Ελλάδα.
Όπως περιγράφει ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, οι σοβιετικοί δεν δέχτηκαν τα χρήματα, αλλά το γεγονός προκάλεσε σύγχυση στην αποστολή των Σοβιετικών.

Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα, στο οποίο η καταγγελία περί φερόμενης δωροδοκίας αναφέρεται και στην ερώτηση του ισπανού δημοσιογράφου:

- Είναι αλήθεια ότι πριν από τον τελικό του 1987, οι Έλληνες σας πρόσφεραν χρήματα και κατά πόσο αυτό σας επηρέασε;

«Ναι, είναι αλήθεια! Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας δεν τα δέχτηκε! Σε κάθε περίπτωση, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας. Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας. Αν, δηλαδή ο προπονητής μας είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες! Αντίθετα, δεν κάναμε τίποτα, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Έλληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία». 

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.