Οργή για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου - «Θα μπορούσε να σωθεί αν δεν είχαν κλείσει το Κέντρο Υγείας»

Η θλίψη και ο θρήνος για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, έχει πλέον μετατραπεί σε οργή καθώς όπως αποκαλύπτεται, η νεαρή έγκυος γυναίκα, παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, πέθανε την Μ. Παρασκευή, θα μπορούσε να είχε σωθεί αν λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας Κατούνας. Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση διασώστη του ΕΚΑΒ. 

Οργή για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου - «Θα μπορούσε να σωθεί αν δεν είχαν κλείσει το Κέντρο Υγείας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η 30χρονη Μαρία, βρισκόταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης όταν εφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4).
Ο θάνατός της, σύμφωνα με ειδικούς αποδίδεται σε μαζική πνευμονική εμβολή (απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας).

Την αρχική όμως θλίψη και τον θρήνο της άδικης απώλειας έχει πλέον αντικαταστήσει η οργή των συγγενών, των φίλων αλλά και των κατοίκων της περιοχής καθως όπως έγινε γνωστό το Κέντρο Υγείας Κατούνας, δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για 8 ώρες τη μέρα.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Βασίλης Καραμάνης, αναφέρεται και στην αδιαφορία των υπευθύνων για το κλειστό Κέντρο Υγείας Κατούνας.

«Σήμερα, 30/04/21, Μεγάλη Παρασκευή στην Κατούνα, "σταυρώθηκε" μια Μάνα με το αγέννητο παιδί της ως άλλος Χριστός. Η αδιαφορία όλων των υπευθύνων για το κέντρο υγείας που παραμένει κλειστό, καλά κρατεί... Κατά τα άλλα, καλό Πάσχα κε δήμαρχε, εμείς στην Κατούνα έχουμε πένθος πάλι...»

Σήμερα, 30/04/21, Μεγάλη Παρασκευή στην Κατούνα, "σταυρώθηκε" μια Μάνα με το αγέννητο παιδί της ως άλλος Χριστός. Η...

Δημοσιεύτηκε από Bill Karamanis στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021

Στο agriniopress.gr διαβάζουμε πως όπως αναφέρουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κέντρο Υγείας Κατούνας ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα δεν θα χάνονταν.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ