Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή

Ποινική δίωξη εις βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Πέτρου Φιλιππίδη, για τα κακουργήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο εισαγγελέας κ. Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών κατά του γνωστού ηθοποιού, συμπέρανε ότι οι ενδείξεις είναι παρκεί ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.
Η διαδικασία πλέον προβλέπει πως η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος, και θα καλέσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε απολογία σχετικά με τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται.

Θυμίζουμε πως τις καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, με πολυσέλιδο ανωμοτί υπόμνημα, μέσω δικηγόρου, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες των τριών γυναικών.

Η πρώτη καταγγελία αναφέρει ότι το 2008, στο θέατρο Ήβη, κοπέλα που είχε πάει για επαγγελματική συνάντηση, δέχθηκε σεξουαλικλη επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, με εξαναγκασμό πράξεων που σύμφωνα με τον εισαγγελέα συνιστούν βιασμό.

Η δεύτερη καταγγελία σχετίζεται, όπως αναφέρεται, με απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη, στο θέατρο Μουσούρη το 2010, ενώ η τρίτη γυναίκα καταγγέλει σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των καταγγελουσών, ο Πέτρος Φίλιππίδης, όταν δεν επιτύγχανε τον στόχο του μετά από αντίσταση η φυγή των γυναικών, φαίρεται να εξαπέλυε απειλές για επαγγελματικό αποκλεισμό τους από τη βιομηχανία του θεάτρου.

Η υπόθεση ήδη ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή και η διενέργεια κύριας έρευνας αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ