Σοφία Βαγενά (υπαστυνόμος Α'): Δεν είναι νεολογισμός, είναι καθαρή γυναικοκτονία (video)

Με μια εξαιρετική τοποθέτηση στην πρωινή εκπομπή του Open "Ώρα Ελλάδος", η Υπαστυνόμος Α' και συνδικαλίστρια Σοφία Βαγενά, ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο πως η υπόθεση στα Γλυκα Νερά είναι καθαρή γυναικοκτονία.

Σοφία Βαγενά (υπαστυνόμος Α'): Δεν είναι νεολογισμός, είναι καθαρή γυναικοκτονία (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Σοφία Βαγενά στην τοποθέτησή της εξήγησε το προφανές, πως δηλαδή η λέξη «γυναικοκτονία» δεν είναι νεολογισμός αλλά μπορεί, εκτός και των κοινωνικών προεκτάσεων, να αποτελέσει πολύτιμο δείκτη όσον αφορά την επεγεργασία στατιστικών στοιχείων ανθρωποκτονιών για την αστυνομία.

«Δεν έχουμε συζητήσει δημόσια καθόλου για το πως μπορεί να σταθεί αφορμή αυτή η δολοφονία, αυτή η γυναικοκτονία, ώστε να φτάσουμε στην πρόληψη τέτοιων ειδών εγκλημάτων. Αυτό που θεωρώ πως πρέπει αν δουλέψουμε περισσότερο σαν κοινωνία και η αστυνομία και το δικαστικό σώμα, είναι να μη θρηνήσουμε άλλη Καρολάιν. Όλοι εμείς που είμαστε εδώ σήμερα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό, όχι με τα ελαφρυντικά στοιχεία που μπορεί να έχει ο δράστης», δήλωσε η Σοφία Βαγενά και συνέχισε: «Έχουμε συνειδητοποιήσει για τι στυγερή δολοφονία πρόκειται; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε μία καθαρή γυναικοκτονία και επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω τον όρο γιατί έχω ακούσει ότι πρόκειται για νεολογισμό. Δεν πρόκειται για νεολογισμό. Είναι ο μόνος όρος που μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε ποιοτικά στοιχεία επί των συγκεκριμένων ανθρωποκτονιών για να μπορούμε να έχουμε και δείκτες και να δουλέψουμε πάνω σε αυτούς».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ