Καπραβέλος: «Είναι εύκολο η ηθική υποχρέωση του εμβολιασμού να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα - Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα» (video)

Με τα κρούσματα να φτάνουν χθες τα 4.206 οι προβλέψεις για ένα δυσοίωνο Φθινόπωρο δεν φαίνεται να απέχουν από την πραγματικότητα. Ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, πριν από τέσσερις μόλις μέρες, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, επισήμαινε ότι μπορεί να μιλάμε ακόμη και για 10.000 κρούσματα και 100 θανάτους ημερησίως.

Καπραβέλος: «Είναι εύκολο η ηθική υποχρέωση του εμβολιασμού να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα - Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο κ. Καπραβέλος δηλώνει πως «βλέπουμε μεν στο 4ο κύμα, να μολύνονται κυρίως οι νέες ηλικίες που αντέχουν, όμως έχουμε μια μετάλλαξη φοβερή και στο νοσοκομείο μας από τα 20 δείγματα που στέλνουμε τα 19 έρχονται με την μετάλλαξη Δέλτα», η οποία έχει αλλάξει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλον τον κόσμο, με δεδομένο ότι προσβάλλονται και οι εμβολιασμένοι, αλλά ελαφριά.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι η εκρίζωση του ιού, αυτό δεν είναι δυνατόν, αλλά προσπαθούμε να μειώσουμε την συχνότητά του και την καταστροφική του συνέπεια που είναι η απώλεια της ζωής και αυτό το καταφέρνουμε με τα εμβόλιαΥπογράφουμε αυτή τη στιγμή ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Ο κορονοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης» και υπογράμμισε πως «ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του», επισημαίνοντας πως είναι ζήτημα παιδείας να χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο, που είναι «ένα όπλο στα χέρια μας. Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η δήλωση του κ. Καπραβέλου σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Η ηθική υποχρέωση είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα από δώδεκα ετών και πάνω, όλων των πολιτών, με την έννοια της προστασίας της ζωής (...) Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας. Και όλοι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ