Συλλαλητήριο στη Βόρεια Εύβοια - «Οι πολιτικές σας δολοφονούν την φύση, εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή τη γη να σβήσει» (εικόνες - video)

Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/08) συλλαλητήριο στην Βόρεια Εύβοια.

Συλλαλητήριο στη Βόρεια Εύβοια - «Οι πολιτικές σας δολοφονούν την φύση, εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή τη γη να σβήσει» (εικόνες - video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οργανωτές του συλλαλητηρίου ήταν το σωματείο των ρητινοκαλλιεργητών, των δασεργατών, ο αγροτικός σύλλογος Μαντουδίου αλλά και επιτροπές αγώνα από τα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής, κάνοντας λόγο για «μία εκδήλωση αγώνα και αλληλεγγύης», ενώ πανό της Επιτροπής Πληγέντων Ροβιών, έγραφε: «Οι πολιτικές σας δολοφονούν την φύση. Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή τη γη να σβήσει».

Οι συγκεντρωμένοι με τις ομιλίες και τα συνθήματά εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, ενώ απαίτησαν άμεση βοήθεια, όχι ψίχουλα και άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα, με παράλληλη απασχόληση των ρετσινοκαλλιεργητών.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους διοργανωτές πριν το συλλαλητήριο:

Η ανακοίνωσή τους πριν τη συγκέντρωση

«Οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί μας, την Εύβοια, δεν κατέστρεψαν απλά έναν παραδεισένιο τόπο. Κατέστρεψαν τις ζωές μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Το δάσος που τόσο ελαφρά τη καρδία η πολιτεία και οι θεσμοί της αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει στο έλεος της πυρκαγιάς, ήταν για εμάς πιο σημαντικό από τα σπίτια μας. Ήταν ο χώρος που περνούσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Ήταν το φαγητό που έμπαινε στο τραπέζι μας, ήταν οι σπουδές και το μέλλον των παιδιών μας.

Στα αποκαΐδια πλέον η απελπισία έγινε θυμός! Η θλίψη έγινε αγανάκτηση. Οι υποσχέσεις που λάβαμε από τον Υπουργό περιβάλλοντος δεν αρκούν . Δεν είμαστε ζητιάνοι.

Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω και το δάσος μας να ξαναφτιαχτεί. Γι αυτό καλούμε όλο τον Ευβοϊκό λαό, πυρόπληκτους και μη, στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στον κόμβο της Στροφυλιάς, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 21/8, για να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας. Τις ζωές μας πίσω να τις πάρουμε δεν έχουμε ελπίδα πλέον.

Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας

Αγροτικοί σύλλογοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας

Επιτροπές πυρόπληκτων κατοίκων και επαγγελματιών»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ