Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας: Παγκόσμιο ΣΟΚ από έρευνα - 330.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά (video)

"Σεισμός" στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας, μετά τις αποκαλύψεις ότι περίπου 330.000 ανήλικα παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από ιερείς και σχετιζόμενα με την Εκκλησία άτομα, από το 1950 έως το 2020.

Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας: Παγκόσμιο ΣΟΚ από έρευνα - 330.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά (video)

Έκθεση 2.500 σελίδων που είδε χθες το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει πως 330.000 ανήλικα παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από ιερείς και άλλα άτομα που είχαν σχέση με την Εκκλησία, τα τελευταία 70 χρόνια.

«Οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές. Περίπου το 60% των ανδρών και των γυναικών που κακοποιήθηκαν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη συναισθηματική ή σεξουαλική τους ζωή», επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ζαν-Μαρκ Σοβέ, υποστήριξε ότι η έκθεση βασίζεται σε επιστημονική έρευν και διαπίστωσε ότι οι βιασμοί διαπράχθηκαν από ιερείς και άλλους κληρικούς καθώς και άτομα που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την εκκλησία.

Ο επικεφαλής της ένωσης θυμάτων «Parler et Revivre» (Μιλήστε και Ζήστε ξανά), Ολιβιέ Σαβινιάκ, δήλωσε στο Associated Press ότι η «υψηλή αναλογία θυμάτων ανά θύτη είναι ιδιαίτερα τρομακτική για τη γαλλική κοινωνία, για την Καθολική Εκκλησία».

Η επιτροπή εργάστηκε για περίπου 2,5 χρόνια, με μεαρτυρίες θυμάτων και μελετώντας αρχεία της εκκλησίας, της δικαιοσύνης, της αστυνομίας και του Τύποτ από τη δεκαετία του 1950 έως και το 2020. Η τηλεφωνική γραμμή που αποτέλεσε στην αρχή της έρευνας έλαβε περίπου 6.500 κλήσεις από φερόμενα θύματα ή άτομα που δήλωσαν ότι γνώριζαν ένα θύμα.

Μήπως έχει έρθει η ώρα για μια αντίστοιχη έρευνα σχετικά με την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία;

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.