«Γεια χαρά σε όλους - Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος» (video)

Ο Τζος Καβάλο έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που δήλωσε ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Η αποδοχή αυτής της δήλωσης από τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου ήταν κάτι περισσότερο από θετικά αναπάντεχη!

«Γεια χαρά σε όλους - Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ένα άθλημα όπου κυριαρχεί ο ματσό σεξισμός και με τα συνθήματα των οπαδών να περιλαμβάνουν πολλές ομοφοβικές φράσεις, θέλει πραγματικό θάρρος για να δηλώσεις ανοιχτά γκέι και να σπάσεις ένα τεράστιο ταμπού στο πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη.

«Γεια χαρά σε όλους. Υπάρχει κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και πλέον νιώθω άνετα να το κάνω. Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος. Για μένα ήταν ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι να φτάσω στο συγκεκριμένο σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να μην είμαι χαρούμενος με την απόφασή μου αυτή. Πολεμώ τη σεξουαλικότητά μου εδώ και χρόνια και χαίρομαι που μπορώ να βάλω ένα τέλος. Όντας ένας γκέι ποδοσφαιριστής, έπρεπε να μάθω να κρύβω τα συναισθήματά μου για να ταιριάξω στο καλούπι του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Το να μεγαλώνω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο είναι δύο κόσμοι οι οποίοι δε διασταυρώθηκαν ποτέ. Το παράθυρο επιτυχίας ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ μικρό και το να βγεις και να κάνεις μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα σου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 21χρονος ποδοσφαιριστής της Adelaide United στην Αυστραλία, σε βίντεο που ανάρτησε, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, αλλά και σε αυτόν της ομάδας του. 

Φυσικά το βίντεο έγινε viral και μερικοί από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του πλανήτη έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ