Όργή κατά του Άρη Πορτοσάλτε από συναδέλφους του νεκρού διανομέα

Η εξοργιστική σημερινή τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε σχετικά με το δυστύχημα που κόστισε άδικα τη ζωή του διανομέα και πατέρα δύο παιδιών, στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε την οργή των συνεδέλφων του 47χρονου.

 

Όργή κατά του Άρη Πορτοσάλτε από συναδέλφους του νεκρού διανομέα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό κάνει λόγο για σπίλωση της μνήμης του νεκρού και αναφέρει πως δεν θα επιτρέψουν «να ακούγονται σε μια δημοκρατική κοινωνία, η οποία πρέπει να στήνει αναχώματα στον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό:

Μετά τον τραγικό χαμό του συναδέλφου μας διανομέα στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 31/10/2021 έπειτα από την εμπλοκή του σε τροχαίο δυστύχημα, ο κ. Πορτοσάλτε - χωρίς ίχνος ντροπής - δεν δίστασε να προσπαθήσει να σπιλώσει την μνήμη του σήμερα (1/11/2021) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο απ’ τον εν λόγω «κύριο» ωστόσο, οφείλουμε ως εργαζόμενοι/ες στον επισιτισμό και στον τουρισμό να σημειώσουμε κάποια πράγματα.

Ο αγώνας για το μεροκάματο είναι σίγουρα κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορο τον κ. Πορτοσάλτε, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς είναι να στηρίζεις στην πλάτη σου μια οικογένεια και ένα νοικοκυριό δουλεύοντας 10 και 12 ώρες την ημέρα για ένα πενιχρό ημερομίσθιο θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή.

Οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι διανομείς καλούνται να φέρουν εις πέρας την βάρδια τους, άλλοτε λόγω της πίεσης που δέχονται από την εργοδοσία ώστε να ανταπεξέλθουν σε έναν υπέρογκο φόρτο εργασίας και άλλοτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών όπως η κακοκαιρία ή - εν προκειμένω - ο βαθμός επικινδυνότητας που υπάρχει στο δρόμο δεν είναι κάτι που μπορούμε να σχολιάζουμε με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο κ. Πορτοσάλτε.

Ως Δίκτυο εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) να προσφύγει στο ΕΣΡ για προσβολή μνήμης νεκρού.

Ξέρουμε καιρό ότι η ελληνική δημοσιογραφία βρίσκεται σε κρίση, ωστόσο τέτοια σχόλια δεν θα επιτρέψουμε να ακούγονται σε μια δημοκρατική κοινωνία, η οποία πρέπει να στήνει αναχώματα στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ