«Πιθανόν 10.000 κρούσματα και 100 νεκροί την ημέρα - Ανοιχτό το Lockdown»

Εφιαλτικές προβλέψεις από επιστήμονες, που επαναφέρουν στην κουβέντα το γενικό Lockdown.

«Πιθανόν 10.000 κρούσματα και 100 νεκροί την ημέρα - Ανοιχτό το Lockdown»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επιβολής νέου lockdown η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η οποία έκανε επίσης λόγο για πιθανότητα 10.000 κρουσμάτων και 100 θανάτων ημερησίως.

«Τα δεδομένα που έχουμε τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη μέσα από τα λύματα δείχνουν ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα. Πιθανόν να φτάσει στα 10.000 κρούσματα και τους 100 θανάτους», δήλωσε η Θ. Ψαλτοπούλου.

«Έχουμε δύο πανδημίες. η μία είναι η επιδημία των ανεμβολίαστων και η άλλη η επιδημία των πρώην εμβολιασμένων, αυτών δηλαδή που έχουν περάσει 8 μήνες από την τελευταία δόση», συμπλήρωσε η κ. Ψαλτοπούλου που επίσης ανέφερε πως «μπορεί τα μέτρα να μην είναι τόσο αποτελεσματικά. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 μέρες. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται προσπάθεια με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλα τα υγειονομικα μέτρα, το lockdown όλοι το απευχόμαστε  βλέπουμε όμως είδαμε πως σε χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε οδηγούνται σε κάποιες μορφές lockdown».

«Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναβάλονται ήδη τακτικά χειρουργεία και στην Αθήνα αρχίζει και εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο εξ αιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ», τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ