Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι εξαφάνισε 20.000 πρόσφυγες»
Ο βραβευμένος έλληνας διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, απαντά στην (υπο)τιμητική αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη στο πρόσωπό του και επικαλείται τα λάθος "μαθηματικά" της κυβέρνησης σχετικά με τους "εξαφανισμένους" διασωθέντες από το λιμενικό.


«Δεν ξέρω αν καταλάβαμε τι έγινε. Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι εξαφάνισε 20.000 πρόσφυγες! Ο Πλακιωτάκης είπε ότι φέτος το ελληνικό λιμενικό διέσωσε 29.000 πρόσφυγες, την ώρα που ο Μηταράκης λέει ότι οι συνολικές αφίξεις είναι 8.616. Που πήγαν οι 29.000-8.616= 20.384 άνθρωποι; Στην πραγματικότητα, οι εξαφανισμένοι είναι 25.000 γιατί οι αφίξεις στα νησιά είναι 4.109! Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, η κυνική ομολογία εξαφάνισης 25.000 ανθρώπων θα είχε προκαλέσει σάλο. Εδώ βγαίνουν και επαινούν τους εαυτούς τους. Επίδειξη δύναμης ή κυβερνητικό τσίρκο;», έγραψε στο Twitter o Ιάσονας Αποστολόπουλος.
Δεν ξέρω αν καταλάβαμε τι έγινε.
— Iason Apostolopoulos (@Iasonas_Apost) January 9, 2022
Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι εξαφάνισε 20.000 πρόσφυγες!
Ο Πλακιωτάκης είπε ότι φέτος το????????λιμενικό διέσωσε 29.000 πρόσφυγες, την ώρα που ο Μηταράκης λέει ότι οι συνολικές αφίξεις είναι 8.616.
Που πήγαν οι 29.000-8.616= 20.384 άνθρωποι???#pushbacks pic.twitter.com/TSlKZO0oU2
Στην πραγματικότητα, οι εξαφανισμένοι είναι 25.000 γιατί οι αφίξεις στα νησιά είναι 4.109!
— Iason Apostolopoulos (@Iasonas_Apost) January 9, 2022
Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, η κυνική ομολογία εξαφάνισης 25.000 ανθρώπων θα είχε προκαλέσει σάλο.
Εδώ βγαίνουν και επαινούν τους εαυτούς τους.
Επίδειξη δύναμης ή κυβερνητικό τσίρκο;;
Ευχαριστώ τον Γεωργιάδη για τα καλά του λόγια.
— Iason Apostolopoulos (@Iasonas_Apost) January 10, 2022
Η αλήθεια είναι ότι λίγοι θα είχαν τ άντερα να πατήσουν πάνω σε 75 νεκρούς σε 3 μέρες για να ξεπλύνουν την κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική.
Εντωμεταξεί, καθημερινά ξεβράζονται πτώματα παιδιών στις παραλίες και οι υπουργοί ⬇️ pic.twitter.com/uH61OqIOWh