ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΣΑΚΕΙΟ: Εξώδικο στην Κεραμέως για τα Αρσάκεια από την ΟΙΕΛΕ

Αδράνεια στην αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών καταλογίζει στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, ενώ ζητά τον διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των Αρσακείων Σχολείων.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΣΑΚΕΙΟ: Εξώδικο στην Κεραμέως για τα Αρσάκεια από την ΟΙΕΛΕ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) απέστειλε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία προς την υπουργό Παιδείας, καθώς όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, επιδεικνύει αδράνεια στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης μαθητών στα Αρσάκεια Σχολεία από τον εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ενδεχομένως και από άλλα στελέχη του σχολείου.

«Η αδράνεια-απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές καταγγελίες και μαρτυρίες και ότι έχει εκδοθεί Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην διαχρονική εγκληματική του δράση του» υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία μέσω της εξώδικης αυτής πρόσκλησης-διαμαρτυρίας «ζητά η Υπουργός Παιδείας να προχωρήσει σε άμεσο διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των Αρσακείων Σχολείων και να διερευνήσει την εργασιακή σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη (ή όποιου άλλου εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης) με το σχολείο».

Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ προς Μητσοτάκη: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας» 

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός απέστειλε επιστολή για το ίδιο ζήτημα προς τον Πρωθυπουργό, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες του αλλα και να αποβληθούν από την εκπαίδευση όσοι συγκαλύπτουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών». 

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουτός, αναφέρει: 

«Δυστυχώς, Κύριε Πρωθυπουργέ, κάποιοι, αντί να εστιάσουν στην κάθαρση, στην απομόνωση και στην τιμωρία των υπαιτίων επέλεξαν την «εργαλειοποίηση» του θέματος επενδύοντας στον αποπροσανατολισμό και τη συσκότιση της πραγματικότητας είτε για να ενισχύσουν τη σύγχυση και τη γενίκευση της κοινωνικής αδιαφορίας, είτε για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες οι οποίες αποδεικνύονται διαχρονικές και εξαιρετικά βαρύτατες.

Η προκλητική αδράνεια και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας πλήττει ανυπολόγιστα την ουσιαστική αλλά και συμβολική λειτουργία του ιστορικού αυτού εκπαιδευτηρίου, τη στιγμή που αφήνει «ανέγγιχτα» τα όσα καταμαρτυρούνται και καταγγέλλονται από δεκάδες πρώην μαθητές των Αρσακείων στη δημόσια σφαίρα (…) Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής κωφεύει. Αντιθέτως, αναδύεται μια πανικόβλητη προσπάθεια συγκάλυψης και εκφοβισμού αφού ο κ. Μπαμπινιώτης, αντί να πρωτοστατεί στις ενέργειες κάθαρσης επιτίθεται εμμονικά κατά όσων καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης.

Γιατί άραγε;

Οφείλετε να μεριμνήσετε, ώστε όλοι όσοι επιχειρούν να συγκαλύψουν ή αδρανούν ή ολιγωρούν να πράξουν τα δέοντα απέναντι σε ειδεχθείς πράξεις, απαιτείται να πάψουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Πολιτείας. Η απομόνωση και η απομάκρυνσή τους από τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή για την κάθαρση και την απόδοση δικαιοσύνης στις παιδικές και εφηβικές ψυχές που τραυματίστηκαν από «ευπρεπείς» ασυνείδητους που δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι ελέω της σιωπής και της θεσμικής αδιαφορίας»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ