Κραυγή αγωνίας: «124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - άμεση επίταξη των ιδιωτικών»

ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομειο Νικαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αποκάλυψε την δραματική κατάσταση του Εθνικού Συστύματος Υγείας λόγω της έξαρσης της πανδημίας, την ώρα που έχουμε ήδη κλείσει 5 μήνες lockdown.

Κραυγή αγωνίας: «124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - άμεση επίταξη των ιδιωτικών»
ΠΡΟΒΟΛΗ

O Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε πως «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ώρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «απελπιστική» την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ο Π. Παπανικολάου δήλωσε, πως η διασωλήνωση γίνεται και εκτός ΜΕΘ αλλά όταν η λίστα κλινών στις ΜΕΘ αδειάσει οι γιατροί θα πρέπει να προβούν σε διαλογή ανάλογα με την ηλικία των ασθενών και ζήτησε την άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών που μπορούν να συνδράμουν στη μάχη των ΜΕΘ.
Αναρωτήθηκε επίσης γιατί ακόμη δεν έχει γίνει αυτό, λέγοντας ότι η μοναδική λογική εξήγηση είναι η οικονομική "εξυπηρέτηση" των κλινικαρχών. «Δεν είναι τώρα η ώρα της κερδοσκοπίας», τόνισε.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ, χαρακτηρίζοντάς τον «virtual οντότητα. Θα έπρεπε να έχουμε έναν παντοδύναμο ΕΟΔΥ».
Κατήγγειλε επίσης πως δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αρμόδιους από πέρυσι, πως υπάρχει σοβαρή έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και επιπλέον δεν υπάρχει οργάνωση στη διενέργεια των τεστ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ