Η περιγραφή της τραγωδίας ως απαλλαγή πολιτικής ευθύνης

Το ΕΣΥ κυριολεκτικά καταρρέει, αλλά το πιο τρομακτικό είναι ο εξωραϊσμένος τρόπος με τον οποίο τα κυβερνητικά στελέχη μπορούν να δικαιολογούν ακόμα και τις πιο φρικτές προθέσεις τους.

Η περιγραφή της τραγωδίας ως απαλλαγή πολιτικής ευθύνης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι μια "ευγενική παροχή" της οποιασδήποτε κυβέρνησης, ούτε μπορεί να βασίζεται σε ιδιωτικές χορηγίες, όπως αυτές που διαφημίζει σαν ντίλερ ο πρωθυπουργός κάθε Σαββατοκύριακο στις φιέστες που διοργανώνει το επιτελικό κράτος.

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που όχι μόνο άφησε απροστάτευτους τους πολίτες της χώρας, αλλά δεν μπορεί καν να διασφαλίσει τον αξιοπρεπή θάνατο.

Η διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τους βαυκαλισμούς για δήθεν μεγάλες επιτυχίες, περιορίζεται σε απλές προαναγγελίες και περιγραφές της τραγωδίας. Αυτών που ζούμε και αυτών που έρχονται.

Τα παραδείγματα, αμέτρητα. Ας δούμε δύο πρόσφατα.

«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορονοϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό», 
Μίνα Γκάγκα - αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Ξέραμε από την αρχή ότι τον χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε covidΔεν έχουμε κανένα Plan B , υπάρχουν οι κανόνες της φύσης»,
Άδωνις Γεωργιάδης – υπουργός Αναπτυξης.

Οκ, ευχαριστούμε για την περιγραφή, αλλά οι πολίτες δεν εκλέγουν ξεναγούς στο Κολοσσαίο, ούτε αφηγητές σε θεατρική παράσταση.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ