Η στάχτη μυρίζει. O φασισμός βρομάει

Μια ιστορία για... κυνηγούς κεφαλών και μετατόπιση ευθύνης 

Η στάχτη μυρίζει. O φασισμός βρομάει
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πάντα φταίει κάτι άλλο. Οι ανίκανες εξουσίες κατασκευάζουν, επινοούν συνθήκες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κλιματική αλλαγή, η πανδημία, η κρίση.

Και όταν τα άλλα στερέψουν, όταν κορεστούν, τότε πάντα φταίει ο άλλος. Ο εχθρός. Είναι διαφορετικός, αλλόθρησκος, άγριος. Είναι απειλή. Ασύμμετρη και τρομακτική. 

Και τότε ο εχθρός που η εξουσία κατασκευάζει και ταΐζει την αρένα, ρίχνεται στα λιοντάρια.  Που δεν είναι άλλα από εμάς.

Στην αρένα από χθες, οι άλλοι. Οι ξένοι. 

«Η ακροδεξιά κουνάει την ουρά της στο αφεντικό της, τη Νέα Δημοκρατία, που της πετάει το μπαλάκι», γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης και συνυπογράφουμε: «Ρατσιστική αποκτήνωση των "πολιτοφυλάκων" στον Έβρο σε πλήρη θέα: "25 κομμάτια έχω φορτώσει". 25 άνθρωποι σε κλειστή καρότσα, σε κατάσταση ασφυξίας, εν μέσω πυρκαγιάς. Το ελληνικό κράτος είναι υπόλογο για ποινικά εγκλήματα, καθώς όλα γίνονται εν γνώσει και υπό την προστασία του, με φανερές πινακίδες».

Η μπάλα στους φασίστες

Χθες γίναμε μάρτυρες ενός συνολικού καλέσματος για πογκρόμ. Ο Έβρος καίγεται -ακόμα- και αξιόλογη μερίδα κατοίκων του, ζητούν να καούν οι άλλοι. Η κυβέρνηση απούσα επίσημα, πανταχού παρούσα ανεπίσημα.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, έδωσε το πλαίσιο: «λαθρομετανάστες» που «παρακωλύουν το έργο των πιλότων» και κάλεσε τα μέλη του τοπικού Συλλόγου στον οποίο προεδρεύει «να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά». 

Ενώ ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επικροτεί βασανισμούς μεταναστών από ντόπιους.

Τι ξέρει να κάνει καλά η Ελληνική Λύση;

Να παίρνει το μπαλάκι του αφεντικού και να το πετάει όπου της ζητήσει. Το μήνυμα δόθηκε από τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, βουλευτή ΝΔ και πρώην υπουργό: «Πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο -κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους».

Η εξαφανισμένη κυβέρνηση έβγαλε χθες βόλτα το φασιστότσουρμο. Που πυροδοτημένο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όρμησε με την πρέπουσα αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη γραφικότητα

Με αρχή το βίντεο του ανθρώπου που απήγαγε και κλείδωσε 25 συνανθρώπους, αυτοπροσδιορίζοντας τον εαυτό του ως κυνηγό κεφαλών, κυνηγό ψυχών, το τσούρμο* ξεσάλωσε. Οι «αυθόρμητες πρωτοβουλίες πολιτών», όπως χαρακτήρισαν τα συστημικά Μέσα τους υποκινούμενους από βουλευτές «αγανακτισμένους πολίτες», θέριεψαν. «Κλείσε την κάμερα και δώσε πόνο», «Κάψτους», «Στη θάλασσα μαζί με το τρέιλερ».

Ναι μεν, αλλά

Οι αρχές πιεσμένες από την πίεση των άλλων -ναι υπάρχουν και οι άλλοι και είμαστε πολλοί- τον συνέλαβαν , τόσο εκείνον, όσο και τους δύο Έλληνες συνεργούς του. Ωστόσο έκλεισαν και το ματάκι τους εκεί που έπρεπε, αφού η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κατέληγε:

«Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Η ανακοίνωση της ντροπής

Τη σκυτάλη πήρε το υπουργείο μετανάστευσης που χθες το απόγευμα εμφανίστηκε με την παρακάτω ντροπιαστική ανακοίνωση:

«Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης».

Η κυβέρνηση έκανε -κάνει- αυτό που ξέρει καλά. Μετατόπιση ευθύνης. Με φόντο 26 καμένους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, χαράζει τα μονοπάτια του μίσους. Μονοπάτια που ακολουθούν με θρησκευτική προσήλωση οι πρόθυμοι σερίφηδες. Παράλληλα το κράτος εκκενώνει μια ακυβέρνητη χώρα, έρμαιο, αφημένη στα χέρια ηρωικών ομάδων ανθρώπων. Εκείνων του Δημόσιου κράτους που παράλληλα το καίει με κάθε τρόπο που μπορεί. 

 

*Για αυτό το απάνθρωπο τσούρμο το 20/20 Magazine ετοιμάζει φάκελο για τις εισαγγελικές αρχές. Οποιαδήποτε πληροφορία η απόδειξη καλοδεχούμενη στο mail μας,

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ