«Εταιρεία 7 μηνών παίρνει ανάθεση για ράπιντ τεστ αξίας 20 εκατομμυρίων» - Η σχέση με Βρυώνη

Με ανάρτησή του στο Twitter και αναφορά στο ρεπορτάζ του insidestory.gro δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, αναφέρεται στην εταιρεία Swiss Med που ιδρύθηκε μόλις πριν 7 μήνες και πήρε ανάθεση, αξίας 20 εκατ. ευρώ για προμήθεια rapid test. Στις αναρτήσεις του ο δημοσιογράφος αλλά και το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, εμπλέκει την εταιρεία και με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη, φερόμενου ως αφεντικού του Μένιου Φουρθιώτη.

«Εταιρεία 7 μηνών παίρνει ανάθεση για ράπιντ τεστ αξίας 20 εκατομμυρίων» - Η σχέση με Βρυώνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«To παιδί ενός ομογενή απο το Καζακστάν με μία εταιρεία 7 μηνών παίρνει αναθέσεις για ραπιντ τέστ αξίας 20 εκ ευρώ .Ο πατερας, που αυτοχαρακτηρίζεται "το αφεντικό",εχει δηλώσει "πτωχός "ενω οι αλλες εταιρείες είναι στην λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου», έγραψε συγκεκριμένα, στο twitter, ο Τάσος Τέλλογλου.

Ο δημοσιογράφος σε επόμενη ανάρτηση, που παραθέτει και το ρεπορτάζ του insidestory.gr, συσχετίζει την εταιρεία και με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη, φερόμενου και ως συνεργάτη - αφεντκού του Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Ελίζας Τριανταφύλλου στο insidestory.gr:

Η SWISS MED που αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την προμήθεια 3 εκατ. rapid test -σε διαγωνισμό του ΕΟΔΥ που έχει κολλήσει λόγω προσφυγών- στις 6 Απριλίου υπέγραψε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) την προμήθεια ισόποσων τεμαχίων self test. Αθροιστικά και οι δύο αναθέσεις ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η προμήθεια του ΕΟΔΥ έχει κοστολογηθεί στα 10.140.000, (3,38 εκατ. ανά κιτ) και η ανάθεση της ΓΓΠΠ ανέρχεται στα 10.080.000 (3,36 εκατ. ανά κιτ).

Η SWISS MED ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα με κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Πέρα από τρεις μικρές συμβάσεις που έχει υπογράψει από την αρχή του έτους με δύο νοσοκομεία της περιφέρειας για την προμήθεια χειρουργικών γαντιών και μέσων ατομικής προστασίας, που αθροιστικά δεν ξεπερνούν τις 29.000 ευρώ, δεν φαίνεται να έχει εμπειρία σε μεγάλους διαγωνισμούς. 
Στον διαγωνισμό-εξπρές της ΓΓΠΠ -με προθεσμία μόλις τεσσάρων ημερών- σε σύνολο πέντε αναδόχων που ανέλαβαν αθροιστικά την προμήθεια 10.000.000 self test, η Swiss Med κατάφερε να προσφέρει συγκριτικά τη μεγαλύτερη ποσότητα, με ασφυκτική προθεσμία παράδοσης το αργότερο επτά ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ξεπερνώντας ακόμη και γνωστές εταιρείες του χώρου όπως η ROCHE DIAGNOSTICS, η οποία προσέφερε 1,9 εκατ. τεμάχια.

Το 85% της SWISS MED ανήκει σε δύο αδέρφια, τον Δημήτρη Πιπερίδη και την Ελένη Πιπερίδου (45% και 40% αντίστοιχα).

Ο Παύλος Πιπερίδης, πατέρας του Δημήτρη Πιπερίδη, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο ίδιος στα social media αλλά και βίντεο που τον δείχνει να ανοίγει την πόρτα του «αφεντικού», φαίνεται να έχει ενεργό (άτυπο) ρόλο στην SWISS MED, στην οποία έχουν ανατεθεί προμήθειες self και rapid test άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ρεπορτάζ του insidestory.gr συνεχίζει: 

«Ο Παύλος Πιπερίδης γεννήθηκε το 1958 στο Καζακστάν και μαζί με τον κατά έναν χρόνο μικρότερο αδερφό του Χριστόφορο, στο παρελθόν έχουν ιδρύσει δύο εταιρείες περιορισμένης ευθύνης: την PIPER (2003) και τη ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ (2004). Παρότι ενεργές έως σήμερα, δεν έχουν ακόμη απογραφεί ως οφείλουν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο – και στο Εθνικό Τυπογραφείο το μόνο που βρήκαμε ήταν τα ΦΕΚ της σύστασής τους. Σκοπός και των δύο είναι η "ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση επιχειρήσεων με δραστηριότητα την παρασκευή και εμπορία ειδών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, αναψυκτηρίων, κοσμικών κέντρων ψυχαγωγίας, καφετεριών και μπαρ καθώς και η παροχή υπηρεσιών των ανωτέρω προϊόντων". Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του inside story, παρότι από τις φωτογραφίες του στα social media δείχνει να ζει πολυτελή βίο, ο Παύλος Πιπερίδης έχει κριθεί «πτωχός» με απόφαση πρωτοδικείου. Ταυτόχρονα φυσικό πρόσωπο με το ίδιο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο εμφανίζεται στις λίστες μεγαλοοφειλετών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία χρωστάει στο Δημόσιο περισσότερα από 500.000 ευρώ. 

Ταυτόχρονα το νομικό πρόσωπο «ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ», με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ΑΑΔΕ οφείλει στο Δημόσιο περισσότερα από 5,3 εκατομμύρια ευρώ.

Έδρα και των δυο ΕΠΕ, PIPER και ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ, σύμφωνα με τα ΦΕΚ σύστασης, είναι η Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, στην Αθήνα. Περάσαμε χθες Τετάρτη από εκεί αλλά δεν εντοπίσαμε ίχνος της παρουσίας τους στο κτίριο. Η ίδια οδός και αριθμός αναγράφεται σε ΦΕΚ του 2004 και ως τόπος κατοικίας του Παύλου Πιπερίδη. Το κτίριο επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 2 έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα αρκετών εταιρειών συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του inside story, σε αυτή τη διεύθυνση θυροκολλούνταν οι κοινοποιήσεις της εφορίας κατά του Βρυώνη».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ