Οικονόμου: «Παραπάτησε κι έπεσε» ο 13χρονος με το σπασμένο χέρι (video)

«Παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος». Με αυτό τον τρόπο, σα να ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, προσπάθησε να προκαταβάλει το αποτέλεσμα της έρευνας για τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου στην Λάρισα, μετά από έφοδο αστυνομικών στο πάρκο Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα.

Οικονόμου: «Παραπάτησε κι έπεσε» ο 13χρονος με το σπασμένο χέρι (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, περιέγραψε πως το περιστατικό αφορούσε «έναν αστυνομικό έλεγχο στο πλαίσιο ειδικών δράσεων τοπικού χαρακτήρα με στόχο την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών, που ίσως γνωρίζετε αποτελεί ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, αλλά και τις αστυνομικές υπηρεσίες. Τέσσερις αστυνομικοί, λοιπόν, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα νεαρών εντός του προαναφερθέντος πάρκου». 

Συνεχίζοντας, ο Λ. Οικονόμου, είπε μάλιστα για τους αστυνομικούς πως «ουδέποτε αποκρύφτηκε η ταυτότητά τους, τουναντίον τη δήλωσαν ευθύς εξ αρχής. Καμία συμπλοκή δεν συνέβη, ούτε φυσικά κάποιος τραυματισμός ως επακόλουθο αυτής, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα νεαρά άτομα ενόψει του αστυνομικού ελέγχου άρχισαν να τρέχουν και ένας εξ αυτών, δυστυχώς, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος».
Το περίεργο της υπόθεσης είναι βέβαια πως ο υφυπουργός ανέφερε αμέσως μετά πως βρίσκεται σε εξέλιξη «προκαταρκτική Διοικητική Εξέτασης με δυνατότητα μετατροπής της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση». Άρα πως είναι δυνατόν να προκαταλαμβάνει με τόση βεβαιότητα το αποτέλεσμα της έρευνας;

Έντονη ήταν επίσης και η αντίδραση του Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος τόνισε πως κατά την επαφή των αστυνομικών με τους νεαρούς «υπήρξε εμπλοκή –ας μου επιτραπεί ο όρος- με την έννοια της λαβής και της πτώσης. Και δεν είναι "σκοντάψαμε", κύριε υπουργέ, γιατί αυτά τα σκοντάμματα τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα». 

Ο Γ. Λαμπρούλης συνεχίζοντας είπε ακόμα ότι «στις 30 Μαρτίουστις 8.30΄ το βράδυ, δεκατριάχρονα παιδιά-μαθητές - που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν έφοδο από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους. Έφτασαν στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος ένα εξ αυτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Υπέστη, δηλαδή, κάταγμα άνω άκρου». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ