Έβγαλε είδηση για το Πάσχα στο χωριό η "επιτροπή" Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Συνάντηση, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, είχαν ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία, απ' ότι φαίνεται, συζήτησαν αρκετά πράγματα παραπάνω από τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών τους χώρων την περίοδο του Πάσχα. Έβγαλαν απόφαση.

Έβγαλε είδηση για το Πάσχα στο χωριό η

Επι της ουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε, εν είδει κυβερνητικού εκπροσώπου, πως ούτε φέτος έχει Πάσχα στο χωριό, αλλά τουλάχιστον βρέθηκε λύση για τη λειτουργεία των εκκλησιών. 

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών, ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε η περιφορά του επιταφίου να γίνει έξω από τους ναούς, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας

Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας και ειδικά των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την «επιδρομή» προς τα εκεί, μήπως έχουμε «διασπορά» του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή είναι σε συνεννόηση ώστε να αλλάξει η ώρα της Ανάστασης. Και αυτό διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα όπως γίνεται καθώς είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η Ανάσταση θα γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, στις 7, 8 ή και 9 το οποίο όμως θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας.

Το μόνο που απομένει είναι να ενημερωθούν και οι λοιμωξιολογοι για τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού.
Ίσως από τον κ. Γεραπετρίτη ή τον κ. Σκέρτσο.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.