Χρωστάμε μια συγνώμη στον Κώστα Μπακογιάννη; Ναι, χρωστάμε.

Και όταν λέω χρωστάμε ένα συγνώμη στον Κώστα Μπακογιάννη, αναφέρομαι αποκλειστικά στο 2020mag.gr και τη σημερινή δημοσίευση, με τίτλο "Μπακογιαννης: Φωτογραφία εμβολιασμού με καπάκι στη σύριγγα και τη νοσοκόμα χωρίς γάντια (εικόνες)".

Χρωστάμε μια συγνώμη στον Κώστα Μπακογιάννη; Ναι, χρωστάμε.
ΠΡΟΒΟΛΗ

Διαβάζοντας αυτό το δημοσίευμα, με όλη την σκωπτική –αλλά και χιουμοριστική διάθεση- που υπήρχε, θα μπορούσε κάποιος -όντως- πιθανόν να ισχυριστεί πως αμφισβητούσαμε το γεγονός πως ο δήμαρχος Αθηναίων, έκανε το εμβόλιο.

Προσωπικά, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως και η εικόνα ανταποκρίνεται σε πραγματικό εμβόλιο (χωρίς καπάκι όπως ισχυρίστηκαν με βεβαιότητα πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως άφηνε να εννοηθεί και η δημοσίευσή μας) και ότι ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε συγκεκριμένο κέντρο εμβολιασμού και εμβολιάστηκε κανονικά. 

Δεν μπορώ φυσικά να κάνω forensic analysis, αλλά τέλος πάντων οι πληροφορίες είναι έγκυρες και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αποδείξω το αντίθετο.

Για να μην πολυλογούμε και χάνουμε την ουσία.

Ως αρχισυντάκτης του 2020mag.gr χρωστάω προσωπικά, μια ειλικρινή συγνώμη στον Κώστα Μπακογιάννη (και τους αναγνώστες μας). 


Ως δημότης του και δημοσιογράφος, έχω πολλά «να του σούρω», αλλά δεν είναι της παρούσης.

Νιώθω πως σήμερα βάλαμε δυστυχώς ένα τοξικό λιθαράκι σε ένα ήδη αρρωστημένο τοπίο δημόσιου λόγου, μέσα στο οποίο το 2020mag.gr δημιουργήθηκε ως ανεξάρτητο "φάρμακο", όχι ως εκδοτικό απόβλητο (σαν αυτά που υμνούν σε καθημερινή βάση, για πολύ συγκεκριμένους λόγους και την κυβέρνηση και τον δήμαρχο Αθηναίων).

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως το δημοσίευμα δεν αμφισβητούσε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε την φωτογραφία του πραγματικού εμβολιασμού του, δεν θα έπρεπε ούτως ή άλλως να έχει αναρτηθεί στο 2020mag.gr, δίνοντας έτσι την οποιαδήποτε λαβή σε αρνητές του εμβολιασμού, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει δραματικά, μετακυλίοντας ταυτόχρονα την ευθύνη στους πολίτες.

Κάναμε και άλλα λάθη, όχι μόνο το σημερινό. Πιθανόν στο μέλλον να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα υπάρξει ούτε μία φορά που θέμα θα παραμένει με ενεργό link στην ιστοσελίδα, αν αποδειχθεί ότι δεν έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά μας και δεν έχουμε διασταυρώσει, ως οφείλαμε, την είδηση.

Αυτό αποδεικνύεται με το γεγονός πως όταν πληροφορήθηκα από γιατρούς και άλλες πηγές για την -όσο αντικειμενική γίνεται- αλήθεια ή τέλος πάντων μου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για το αν πρέπει να υπάρχει αυτό το θέμα στο site, η δημοσίευση «κατέβηκε» άμεσα και δεν παρέμεινε ενεργή ώστε να «μαζεύουμε» κλικς, μαζί με μια ασήμαντη απολογία ή ένα update, μέσα στο ήδη υπάρχον θέμα.

Να επαναλάβω όμως για άλλη μια φορά, γιατί μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή όντως δεν καταλαβαίνουν:

Το 2020mag.gr ΔΕΝ έχει από πίσω καμία πολιτική ή επιχειρηματική «δύναμη» να το στηρίζει. Οι συντελεστές του δεν έχουμε 2-3 δουλειές σε άλλα Μέσα για να κάνουμε απλά το κέφι μας εδώ. Δεν έχουμε ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους αναγνώστες μας ή οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχουμε «εμμονές» με κανέναν. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη μας.

Το 2020mag.gr έχει αποδείξει, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ότι είναι η φωνή κάθε προοδευτικού και ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, απέναντι στον συντηρητισμό, το μίσος, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τον φόβο... και τα fake news.

Στο τελευταίο σήμερα κάναμε έναν μεγάλο περίπατο «με την μπάλα εκτός γραμμής».
Θα φροντίσουμε να μην επαναληφθεί.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ