Στα κεντρικά Γραφεία της ΝΔ υπηρετούσε ο αστυνομικός που κατηγορείται για 11 ληστείες - «Προς τι η αποσιώπηση;»

Σοβαρά ερωτήματα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. και το κυβερνών κόμμα προκύπτουν από την αποκάλυψη πως ο αστυνομικός που κατηγορείται για 11 ληστείες, φέρεται να ήταν αποσπασμένος στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που αυτή πληροφορία δεν αναφέρεται καθόλου στα δελτίου Τύπου της αστυνομίας.

Στα κεντρικά Γραφεία της ΝΔ υπηρετούσε ο αστυνομικός που κατηγορείται για 11 ληστείες - «Προς τι η αποσιώπηση;»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Προς τι η αποσιώπηση του πού υπηρετούσε ο εν λόγω αστυνομικός και για ποιον ακριβώς λόγο; Ρωτάμε δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πως κρίνετε την μηδενική αναφορά του δελτίου Τύπου της ΕΛΑΣ στο που υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός;», ρωτάει σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Δυστυχώς, από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται ούτε οι υποθέσεις για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία.
Θα θυμίσουμε τις διαρροές σε όλα τα ΜΜΕ για τον πιθανό Γεωργιανό δολοφόνο. Θα θυμίσουμε ότι έλεγαν ακόμη και δημόσια ότι δεν είχαν ξανά αντιμετωπίσει τέτοια αγριότητα στα ελληνικά χρονικά και επομένως μάλλον είναι αλλοδαποί οι δολοφόνοι, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία με ξενοφοβία και ρατσιστικές αντιλήψεις. Θα θυμίσουμε τι δελτίο Τύπου εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ότι βασανίστηκε επί 4 ημέρες για να ομολογήσει τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Θα αναφέρουμε, επισημαίνοντας τη διαφορετική λογική αντιμετώπισης, ότι διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη αστυνομικού που συμμετείχε σε διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τις 9 έως τις 19 Απριλίου. Δεν περιλαμβανόταν, όμως, με τον ίδιο λεπτομερή ζήλο που έχουμε δει σε διαρροές και άλλα δελτία Τύπου, η αναφορά ότι υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο... Προς τι η αποσιώπηση του πού υπηρετούσε ο εν λόγω αστυνομικός και για ποιον ακριβώς λόγο;

Ρωτάμε δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πως κρίνετε την μηδενική αναφορά του δελτίου Τύπου της ΕΛΑΣ στο που υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός; Επειδή δεν συνηθίζει το γραφείο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας να κάνει τέτοιες παραλείψεις, αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιούς;
Σήμερα καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για τον Γεωργιανό πολίτη, τις μεθόδους ανάκρισής του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων.

Ευχόμαστε να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να αφεθεί να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο: την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του Συντάγματος».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ