Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Μητσοτάκη: «Τα κορίτσια και τα αγόρια να "τσιμπήσουν" την ευκαιρία της δωροκάρτας και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο» (video)

Ούτε πλασιέ σε τηλεπωλήσεις, καλή ώρα όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοια έκφραση, ειδικά όταν έτσι ευτελίζεται η διαδικασία εμβολιασμού και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Μητσοτάκη: «Τα κορίτσια και τα αγόρια να
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ηταν δική του πρωτοβουλία εκτός κειμένου ή το έγραψαν οι λογογράφοι του, αλλά όπως και να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το "επιτελικό κράτος", γελοιoποίησαν το θέμα του εμβολιασμού με το "χαρτζιλίκι" των 150 ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν ή έχουν ήδη εμβολιαστεί την πρώτη δόση.

«Τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να χαρούν όσα τους προσφέρονται, να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, να ταξιδέψουν, να κινηθούν, να διασκεδάσουν», είπε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην ηλικιακή ομάδα που κατηγόρησε για το 2ο κύμα του Κορωνοϊου, πέρυσι το καλοκαίρι και την μοναδική ηλικιακή ομάδα που καταψήφισε τη ΝΔ στις εκλογές του 2019. Κυρίως όμως αυτούς που θα πληρώσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) περισσότερο απ' όλους τις "μεταρρυθμίσεις" στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Τα 150 ευρώ για παράδειγμα, θα μπορούσαν να μπουν κατευθείαν στον "ατομικό κουμπαρά" των νέων εργαζομένων, στο "ασφαλιστικό Πινοσέτ" που έρχεται, δίνοντας σε ιδιωτικές εταιρείες τη δυνατότητα να τζογάρουν μέρος των εισφορών των εργαζομένων.

 

Στα χρηστικά της δωροκάρτας τώρα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, διευρίνησε πως η κάρτα θα ονομάζεται "freedom pass" και θα είναι χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ. Θα αποθηκεύεται σε ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. και θα "ενθαρρύνει" τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου και σε όλες τις συναλλαγές με POS, αλλά θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακούς χώρους κ.λπ.

Η κάρτα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ