Γερμανικός Τύπος: Ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει βιομηχανία μετακλητών

«Πρόκειται για μία κουλτούρα μετριότητας, την οποία μαθαίνουν τα παιδιά από το σχολείο ακόμη. Ακόμη και ο Μητσοτάκης, γονος παλαιάς πολιτικής δυναστείας και ο ίδιος, εφάρμοσε μετά την εκλογική νίκη του τα καθιερωμένα, θεσπίζοντας ολόκληρη βιομηχανία μετακλητών». Αυτή η απαξιωτική, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό αλλά κυρίως για τη χώρα, αναφορά, ανήκει στην γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, που αφιερώνει ένα ολόκληρο θέμα για τους μετακλητούς υπαλλήλους στην Ελλάδα.

Γερμανικός Τύπος: Ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει βιομηχανία μετακλητών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ντόιτσε Βέλε, η βερολινέζικη εφημερίδα Berliner Zeitung σε εκτενές ρεπορτάζ για τους μετακλητούς υπαλλήλους στην Ελλάδα, που τα τελευταία 2 χρόνια σπάνε ρεκόρ δεκαετιών, αναφέρει ως παράδειγμα την πρόσληψη του δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Αντώνη Πανούτσου στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Berliner Zeitung «μετά τη εκλογική νίκη της Ν.Δ. η ΕΡΤ διοικείται από έναν άνθρωπο της ΝΔ, τον Κώστα Ζούλα, ο οποίος μέχρι τότε διηύθηνε το γραφείο τύπου της Ν.Δ Στην ΕΡΤ ο Πανούτσος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου για τον σχεδιασμό του προγράμματος, με έξοδα του κράτους. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια αίτηση, στέλνοντας βιογραφικό. Πήρε την καλοπληρωμένη θέση χωρίς διαγωνισμό. Του την πρόσφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί ο Πανούτσος είναι ένας "μετακλητός"».

Η εφημερίδα, όπως αναδημοσιεύει η Ντόιτσε Βέλε, υπογραμμίζει ότι «στην πραγματικότητα οι μετακλητοί είναι καθαρή σπατάλη. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους: σχεδόν 600.000 σε μία χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα έντεκα εκατομμύρια. Στην Αθήνα όμως οι μετακλητοί είναι ένα δοκιμασμένο εργαλείο, είναι ο συνεκτικός δεσμός ανάμεσα στην κυβέρνηση, το κράτος και τον λαό. Μία νέα θέση μετακλητού συνοδεύεται από πλουσιοπάροχες, για τα δεδομένα της χώρας, απολαβές συν τα ειδικά επιδόματα. Το ποσό είναι σχεδόν τριπλάσιο από τον μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου. Οι υπέροχες αυτές δουλειές απευθύνονται κατά προτίμηση σε συγγενείς κρατικών αξιωματούχων ή κομματικών στελεχών, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάρτισης. Αυτό που μετράει δεν είναι η ικανότητα και τα επαγγελματικά προσόντα, αλλά η πιστή συμπεριφορά και ο συγχρωτισμός με την εξουσία. Πρόκειται για μία κουλτούρα μετριότητας, την οποία μαθαίνουν τα παιδιά από το σχολείο ακόμη. Ακόμη και ο Μητσοτάκης, γονος παλαιάς πολιτικής δυναστείας και ο ίδιος, εφήρμοσε μετά την εκλογική νίκη του τα καθιερωμένα, θεσπίζοντας ολόκληρη βιομηχανία μετακλητών».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ