#Πετρούνιας: Αδιανόητα ψέματα και δικαιολογίες από ΕΡΤ για το ατόπημα - Τι δήλωσε ο έλληνας πρωταθλητής

Στο Δελτίο της ΕΡΤ αλλά και στο twitter, η δημόσια τηλεόραση υπο τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζούλα (πρώην διευθυντή του Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη) επέλεξε να πει χοντροκομμένα ψέματα στην κοινή γνώμη για το αδιανόητο ατόπημα να μην προβληθεί ζωντανά η προσπάθεια πρόκρισής του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής και παγκόσμιου πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια. Για του λάτρεις της στατιστικής, η προηγούμενη φορά που η ΕΡΤ είχε "χάσει" προσπάθεια Ελληνα πρωταθλητή, ήταν στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, όταν και η δημόσια  τηλεόραση δεν είχε μεταδώσει ζωντανά την προσπάθεια του Πύρρου Δήμα για το χρυσό μετάλλιο. Το 1992. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη.

#Πετρούνιας: Αδιανόητα ψέματα και δικαιολογίες από ΕΡΤ για το ατόπημα - Τι δήλωσε ο έλληνας πρωταθλητής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ατόπημα της μη ζωντανής μετάδοσης από την ΕΡΤ της προσπάθειας πρόκρισης του παγκόσμιου Πρωταθλητή και χρυσου Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, μπορεί να περιγραφεί σε μία αράδα: Η Δημόσια Τηλεόραση ενώ μπορούσε, δεν είχε μεριμνήσει να έχει την εικόνα από τον προκριματικό των κρίκων.

Μετά άρχισε η προπαγάνδα και τα παραμύθια. Μέχρι και για διάβημα στο Τόκυο ώστε να προβληθεί το βίντεο με την προσπάθεια του λευτέρη Πετρούνια έκανε λόγω σε ανάρτηση στο twitter η ΕΡΤ, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των τηλεθεατών και της κοινής γνώμης. 

Η Ιαπωνική Τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με το επίσημο πρόγραμμα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αθλημάτων. Τα αγωνίσματα καλύπτει το κανάλι της ΔΟΕ (OBS -Olympic Broadcasting Services).

(Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, η Ιαπωνική κρατική τηλεόραση, έδειξε ζωντανά την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή).

Οι εθνικές τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο, μέσω του OBS και το σύστημα των "unilateral feeds" (live τροφοδοσία από όλα τα αθλήματα) έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν οποιοδήποτε άθλημα θέλουν να μεταδώσουν ζωντανά, οποιαδήποτε στιγμή.

Δηλαδή χρειαζόταν απλά μια απλούστατη επικοινωνία των υπευθύνων της ΕΡΤ με το OBS.

Αν' αυτού, η ΕΡΤ επέλεξε να ρίξει την ευθύνη στους Ιάπωνες διοργανωτές (στο τσακ γλιτωσαμε και την "ατομική ευθύνη" ως πολίτες).

Πετρούνιας: «Με θλίβει - Είναι ατόπημα και άδικο»

Σχολιάζοντας την θλιβερη εικόνα (ή μη εικόνα) της ΕΡΤ, ο «άρχοντας των κρίκων» δήλωσε: «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ