Συγκλονιστική μαρτυρία: «Kοροϊδία να λένε για μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στη Εύβοια - Δεν υπάρχει πολιτική προστασία, είναι μπάχαλο - Πρέπει να ντρέπονται» (video)

Τέταρτη μέρα και οι κατοίκοι της Βόρειας Εύβοιας δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η οργή πλέον ξεχειλίζει από την κοροϊδία της κυβέρνησης και το μπάχαλο της πολιτικής προστασίας, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Kοροϊδία να λένε για μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στη Εύβοια - Δεν υπάρχει πολιτική προστασία, είναι μπάχαλο - Πρέπει να ντρέπονται» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου των Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας από το χωριό Σκεπαστή, μίλησε στο «Eviathema», όπως βλέπουμε σε βίντεο που ανέβασε ο 902.gr.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μα καμία βοήθεια, ούτε από αέρος ούτε από εδάφους. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν όλες αυτές τις ημέρες είναι να έρχεται η αστυνομία και να εκκενώνει τους γέρους. Διώχνουν τους γέρους απ’ το χωριό και αφήνουν να καούν τα σπίτια; Να καούν οι περιουσίες μας, τα πάντα; Δεν υπάρχει πυροσβεστική δύναμη. Η όποια πυροσβεστική δύναμη είναι κάτω στο δρόμο των Κεχριών που βρίσκονται όλα τα κανάλια και γίνεται όλος ο τζερτζελές», δήλωσε στην κάμερα.

«Είναι τρελό αυτό που ζούμε, είναι παρανοϊκό και πιστεύω ότι είναι μια εσκεμμένη κατάσταση να κάψουν όλη την Εύβοια. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση, καταστραφήκαν περιουσίες, καίει η φωτιά τρεις μέρες με μηδέν μποφόρ και δεν υπάρχει πυροσβεστική δύναμη να ανταπεξέρθει. Είναι κοροϊδία να βγαίνουν και να λένε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στην Εύβοια. Μόνος του ο κόσμος προσπαθεί να σώσει την περιουσία του. Βλέπετε, καίγονται σπίτια, καίγονται χωριά και το μόνο που κάνουν είναι να έρχεται η αστυνομία και να βγάζει τον κόσμο απ’ τα σπίτια του. Είμαστε τόσες οικογένεις, ψύχες είμαστε και εμείς, έχουμε παιδιά, πως θα τα μεγαλώσουμε; Καταστραφήκαν τα πάντα. Θα μας δώσουν ένα επίδομα κολοκύθια τούμπανα, για ένα χρόνο πάρτε πέντε ψίχουλα και μετά ποιος θα μας πάρει στη δουλειά», τόνισε ο κ. Γεωργαντζής.

«Η πολιτική ηγεσία είναι απαράδεκτη με αυτή τη λογική που έχουνε. Δίνουν για εξοπλισμούς και αεροπλάνα δισεκατομμύρια ευρώ για να πολεμήσουν ποιους, τους φίλους μας λένε μετά. Για εμάς εδώ που είναι τα καναντέρ; Να έρθουν εδώ υπουργοί, πρωθυπουργοί να δουν τα χάλια τους, τι καταφέρανε. Το πιο παρθένο μέρος της Εύβοιας. Τη μεγαλύτερη φυσική ομορφιά που έχει η Εύβοια την κάψανε, την κάναν στάχτη. Αυτά είναι τα χάλια τους. Δεν υπάρχει πολιτική προστασία. Ένα μπάχαλο. Πρέπει να ντρέπονται», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου των Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας από το χωριό Σκεπαστή.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο 902.gr:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ