Πρόεδρος Ροβιών: «Αν έρθουν Μητσοτάκης - Χαρδαλιάς στις Ροβιές θα χρειαστούν πέντε διμοιρίες ΜΑΤ - ΝΔ έχω ψηφίσει» (video)

Άστραψε και βρόντηξε κατά της πολιτείας, ο νεοδημοκράτης, κατά δήλωσή του, πρόεδρος της κοινοτητας των Ροβιών στην Εύβοια, Θοδωρής Κερής. Ενώ προειδοποίησε Μητσοτάκη και Χαρδαλιά να έχουν ισχυρή αστυνομική δύναμη μαζί τους αν επιχειρήσουν να επισκεφθούν τα μέρη που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Πρόεδρος Ροβιών: «Αν έρθουν Μητσοτάκης - Χαρδαλιάς στις Ροβιές θα χρειαστούν πέντε διμοιρίες ΜΑΤ - ΝΔ έχω ψηφίσει» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν τελειώσει αυτό είναι να βρω δικηγόρο και να μπει εισαγγελέας. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, να καείει απ' τον Ευβοϊκό μέχρι το Αιγαίο και να γυρίζει πάλι πίσω η φωτιά χωρίς να πετάει ούτε ένα εναέριο μέσο. Τα προηγούμενα χρόνια όταν έπαιρνε μια φωτιά, στις πρώτες 2-3-4 ώρες, ερχόντουσαν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο και σβήναμε  τις φωτιές», δήλωσε ο πρόεδρος της κοιότητας Ροβιές στο Mega.

Η οργή του Θοδωρή Κερή ήταν τόσο μεγάλη που έφτασε στο σημειο να πει πως: «Αν αυτή τη στιγμή ερχόταν ο Χαρδαλιάς, ή ο Μητσοτάκης εδώ στις Ροβιές συγκεκριμένα, θα έπρεπε να φέρει και πέντε διμοιρίες Ματ.», ενώ όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν, ο ίδιος υπογράμμισε αφοπλιστικά «Σας τα λέω εγώ αυτά που είχα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Κερής συνέχισε λέγοντας πως έχει ένα «τεράστιο παράπονο από την πυροσβεστική και την πολιτεία. Δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Τέσσερις πέντε μέρες ήταν η αρχή. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. (…) Η περιοχή ζούσε από τουρισμό και αγροτικά. 90% οικονομική καταστροφή. Όποιος νομίζει ότι είναι υπερβολή, ας έρθει εδώ να κάνει αυτοψία και να μας πει».

Στη συνέχεια, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, τόνισ ότι «η καταστροφή που έχει δημιουργηθεί είναι στο 90%», όσον αφορά το δάσος δήλωσε πως πρόκειται για «ολική καταστροφή», ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν 36 καμένα σπίτια στην περιοχή.

«Η εικόνα είναι καμένη γη παντού. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Εμείς έχουμε παράπονα από την Πυροσβεστική, από την Πολιτεία, ότι δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Πρέπει να μπει Εισαγγελέας στην υπόθεση, κάηκε ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου. Οικονομική καταστροφή για όλους τους πολίτες. Η περιοχή ήταν πλούσια από τουρισμό και από αγροτικά. Όλα αυτά τελείωσαν», δήλωσε αποκαρδιωμένος αλλα κυρίως οργισμένος ο κ. Κερής.

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ