Ομολογία Μητσοτάκη: Επιλέξαμε την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη και αφήσαμε την Εύβοια στο έλεος της φωτιάς

Με μια κυνική ομολογία, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε -ίσως άθελά του- ότι για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στην Εύβοια ευθύνεται η... αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη και δεν υπήρχαν εναέρια. Ότι δηλαδή ήταν στρατηγική επιλογή, το να αφεθεί η Εύβοια στο έλεος της φωτιάς. Βέβαια, λίγα μόλις λεπτά πριν είχε δηλώσει πως τα εναέρια μέσα «δεν είναι πανάκεια» και επίσης πως «έχουμε τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά».

Ομολογία Μητσοτάκη: Επιλέξαμε την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη και αφήσαμε την Εύβοια στο έλεος της φωτιάς

Η προτεραιότητα της αναζωπύρωσης στη Βαρυμπόμπη που τελικά όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός «δεν προφτάσαμε να ελέγχξουμε» στέρησε τα εναέρια μέσα από την Εύβοια και από τις άλλες πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Ένα μεγάλο πρόβλημα, το είπε και ο κ. Χαρδαλιάς, προέκυψε από την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, την οποία δυστυχώς δεν προφτάσαμε να ελέγξουμε, παρότι τα εναέρια μέσα πέταξαν σχετικά γρήγορα. Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη μεγάλωσε, μας στέρησε εναέρια μέσα από την Εύβοια και από τις άλλες πυρκαγιές και μπήκαμε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο». 

Βέβαια εκτός από την κυνική ομολογία πως το κράτος με 2 μποφόρ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει παραπάνω από μία πυρκαγιά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά πριν είχε δηλώσει πως «τα εναέρια μέσα δεν είναι πανάκεια» και πως «είχαμε περισσότερα μέσα από κάθε άλλη φορά».

Για ποιο λόγο λοιπόν έγινε η επιλογή της Βαρυμπόμπης αντί της Εύβοιας, ενώ όπως τελικά αποδήχθηκε δεν κατάφεραν να περιορίσουν ούτε τη μία πυρκαγιά, ούτε την άλλη;

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.