Το ΑΠΕ δημοσίευσε σε εκτάρια τα καμένα στρέμματα στην Εύβοια ώστε να φαίνονται λιγότερα

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, δύο μέρες μετά τις εκλογές, ήταν η μεταφορά υπό την εποπτεία του Γραφείου του Πρωθυπουργού -μεταξύ άλλων- της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Το γιατί, το καταλάβαμε πολύ σύντομα.

Το ΑΠΕ δημοσίευσε σε εκτάρια τα καμένα στρέμματα στην Εύβοια ώστε να φαίνονται λιγότερα

Χθες το βράδυ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεπέρασε -για πολλοστή φορά- τα όρια που διαχωρίζουν την ενημέρωση από την προπαγάνδα. Και μάλιστα προπαγάνδα φθηνού τύπου.

Αντί να χρησιμοποιήσει την μονάδα μέτρησης εμβαδού που χρησιμοποιεί η Ελλάδα, δηλαδή το στρεμμα, σχετικά με την καμένη έκταση στην Εύβοια, προτίμησει να αναναδημοσιεύσει στο Twitter την πληροφορία, από το ελληνικών συμφερόντων κέντρο ερευνών "Beyond", που δημοσιεύει την έκταση σε εκτάρια, δηλαδή την μονάδα μέτρησης εμβαδού στα αγγλοσαξονικά συστήματα.

Το ΑΠΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να μεταφέρει την αναλογία σε στρέμματα.

Κάτι φυσιολογικό μιας και το «46.582 εκτάρια η καμένη έκταση στην Εύβοια» ακούγεται πολύ πιο μικρό και ακατανόητο από το σχεδόν μισό εκατομμύριο στρέμματα.

Αυτό φυσικά και όπως θα δείτε παρακάτω, προκάλεσε την έκρηξη χρηστών του Τwitter.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.