Η NASA για τα "κατορθώματα" της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μέχρι τη NASA έφτασαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον οργανισμό διαστήματος των ΗΠΑ να αναρτά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, άρθρο σχετικά με τα αρνητικά ρεκόρ εκτάσεων που έχουν καεί στην Ελλάδα.

Η NASA για τα

«Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα έχουν ήδη κατακάψει έκταση, πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο ενός έτους», αναφέρει η NASA στην ανάρτησή της στο Twitter

Σε άρθρο του Earth Observatory της NASA, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε:

Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου 2021, η Ελλάδα υπέστη μια σειρά από πυρκαγιές που έχουν κάψει μεγάλο μέρος του νησιού της Εύβοιας και αρκετών περιοχών της περιοχής της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), η έκταση που έχει καεί φέτος στην Ελλάδα, είναι περισσότερο από πέντε φορές του ετήσιου μέσου όρο, από το 2008 έως το 2020. Το EFFIS μέτρησε 58 πυρκαγιές (30 στρέμματα ή μεγαλύτερες) στη χώρα το 2021, ήδη πάνω από τον ετήσιο μέσο όρο των 46.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.