Κυνική παραδοχή των παράνομων pushback στο Αιγαίο από τον πρωθυπουργό (video)

Με κυνισμό και αναλογία που σοκάρει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχτηκε τις αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. 

Κυνική παραδοχή των παράνομων pushback στο Αιγαίο από τον πρωθυπουργό (video)

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σχετιζόμενα με κακομεταχείριση και επαναπροωθήσεις προσφύγων και ενώ συνολικά εκκρεμούν πέντε ακόμα υποθέσεις στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε σήμερα τα φονικά pushbacks.

«Διότι για κάθε αποτροπή παράνομης εισόδου, η οποία λαμβάνει χώρα στη θάλασσα, άλλες τόσες είναι και οι περιπτώσεις που το λιμενικό μας με αυτοθυσία σώζει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε με κυνικό τρόπο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Σάμο για τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε -με αναλογία 1 προς 1- την (υποχρεωτική από το διεθνές δίκαιο) διάσωση προσφύγων με pushbacks που εκτός από παράνομα βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δείτε το βίντεο με το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.