Παπαχρήστος για τα θύματα βίας: «Ή κάθεσαι και το υπομένεις ή σηκώνεσαι και φεύγεις» (video)

Τελικά ήταν πολύ απλό. Δε χρειαζόταν να σηκωθεί ολόκληρος σαματάς για τα θύματα παρενόχλησης, λεκτικής ή σωματικής βίας σε χώρους εργασίας.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος έδωσε τη λύση.

Παπαχρήστος για τα θύματα βίας: «Ή κάθεσαι και το υπομένεις ή σηκώνεσαι και φεύγεις» (video)

Ο δημοσιογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, συμμετείχε σε πάνελ της πρωινής εκπομπής "Κοινωνία Ωρα Mega", που είχε ως θέμα συζήτησης τον "καταιγισμό καταγγελιών από ηθοποιούς για παρενοχλήσεις από συναδέλφους τους".

Στην παρέμβασή του και αναφερόμενος αρχικά στα περιστατικά λεκτικής βίας και καταπίεσης στο δημοσιογραφικό χώρο, δήλωσε πως «υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία επιλογή είναι ή κάθεσαι, υπομένεις και γίνεσαι καλύτερος, ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό ή σηκώνεσαι και φεύγεις και κάνεις ένα άλλο επάγγελμα».

Η δήλωση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση της -επίσης καλεσμένης- ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα, αλλά και της συναδέλφου του και παρουσιάαστριας της εκπομπής, Αθηνάς Βούλγαρη, η οποία του απάντησε: «Δεν είναι έτσι Γιωργο, συγνώμη. Δεν είναι καθόλου έτσι όπως το λές».

«Ακριβώς έτσι είναι!», ήταν η κοφτή απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου. 

«Δεν μπορεί ο δημοσιογράφος που είναι περισσότερα χρόνια από εμένα ή καλύτερος από εμένα, να με υποβιβάζει και να μου κόβει το όνειρο ή τα φτερά μου», ανταπάντησε η Αθηνά Βουλγαρή, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιώργο Παπαχρήστο να το πάει ακόμα πιο πέρα.

«ή κάθεσαι και υπομένεις ή φεύγεις. Τελείωσε! Δεν κάθεσαι να υπομένεις και πολύ περισσότερο επειδή είσαι γυναίκα, τη σεξουαλική παρενόχληση του άθλιου συναδέλφου μας που είναι προϊστάμενος, αρχισυντάκτης ή διευθυντής. Τα 'χουμε ζήσει. Δεν τα 'χουμε ζήσει; Τι είναι; η δημοσιογραφία είναι χώρος παρθένων;», είπε ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Τόσο απλά. Αν είσαι γυναίκα, δεν κάθεσαι να υπομείνεις τη σεξουαλική παρενόχληση του προϊσταμένου σου. Σηκώνεσαι, φεύγεις, ψάχνεις για δουλειά και λεφτά για δικηγόρους. 

Πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ